
Recept dana: Pogača koja je spremna očas posla, a u testo dodajete jedan sastojak zlata vredan
Iako deluje komplikovano, pogaču ovako lepog izgleda i ukusa napravićete nikad lakše

Niste sigurni u svoje kulinarske sposobnosti, a želite da se pokažete kao izvrsna domaćica.
Ništa ne brinite i napravite ovu divnu pogaču u svega par koraka.
Umesite testo i sve posle toga je lako. Podeli se na 16 delova, a oblikovanje na slici deluje baš komplikovano, a više je nego jednostavno.
Ova pogača će svakoga ostaviti bez teksta i izgledom i ukusom, a vi ćete je napraviti očas posla.
Dodajte sirće u testo, učiniće da ono bolje naraste, a daće mu i poseban šmek.
Sastojci:
- 1 kvasac
- 500 ml mleka
- 2-3 kašike jogurta
- 4 jaja
- 1 kašika soli
- 1 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- 1 kašika sirćeta
- 100 g putera
- oko 1,2 kg brašna
Priprema:
Kvasac rastopite u toplom mleku sa kašičicom šećera. Kada se aktivira dodajte jogurt, jaja, ulje i sirće. Sve sjedinite, pa dodajte brašno i so. Umesite glatko testo.
Podelite na 16 delova (8 treba da bude od 180 g, a preostalih 8 od 80 g).
Printscreen/YouTube, Dobriana Dimova
Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite veće lopticu testa i premažite istopljenim puterom 3/4 testa. Od polovine kruga do kraja isecite, pa napravite proreze na tom delu koji nije namazan. Urolajte da dobijete kornet.
Poređajte u krug u tepsiju, pa isto tako uradite i sa manjim testom, samo što tu premažete celo testo i ne pravite proreze. Njega stavite u sredinu.

Premažite sa dva umućena žumanceta i pospite semenkama. Pecite na 180°C oko 40-50 minuta. Premažite puterom vruću pogaču.
Ceo postupak pogledajte u videu:
Bon appetit!
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari