
Recept dana: Uštipci na ruski način sada punjeni mlevenim mesom - doručak za prave gurmane
Savršeni punjeni uštipci, savršeno idu uz kiselo mleko

Mekike, uštipci, priganice su peciva koja svi vole, a uvek je bolje kada sami napravimo nego kada kupimo u pekari.
Recept za ruske uštipke je jako popularan, a sada probajte i njihov recept za punjenje uštipke.
Testo napunite mlevenim mesom i ispržite u tiganju. Brzo i lako do doručka ili večere.
Sastojci:
Za testo:
- 300 ml vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 4 kašike ulja
- 25 g kvasca
- 480 g brašna
Za punjenje:
- 350 g mlevenog mesa
- 2-3 crna luka
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice crvene paprike
- malo bibera
- 30-50 ml vode
- 3-4 kašike ulja
Priprema:
U toploj vodi razmutite kvasac i šećer, pa dodajte so, ulje i prosejano brašno. Umesite testo i pokrijte. Ostavite da odmori nekih 2 sata.
U mleveno meso dodajte sekcani luk, začine, vodu i ulje. Lepo sjedinite.
Testo izvadite na pobrašnjenu površinu, kratko premesite i podelite na 16 loptica.
Svaku lopticu malo razvucite i nafilujte sa kašikom mesa.
Zatvorite i pecite u ulju.
Bon appetit!
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari