
Štedi vreme i čuva ruke: Postoji redosled kojim treba prati prljavo posuđe
Nije svejedno da li prvo perete tanjire ili čaše

Ovo je posao koji nema kraja jer sigurno se i vama čini da su se sudovi nagomilali tek što ste ih oprali. Mnogima je ovo najomraženiji posao, pogotovo ako nemate mašinu za pranje posuđa.
Zato će vam ovaj savet biti od koristi, pogotovo kada pogledate punu sudoperu posle nedeljnog ručka.
Za početak kupite kvalitetne rukavice jer tokom pranja suđa, voda bi trebalo da bude što toplija, a važno je da zaštitite i nežnu kožu ruku.
Topla voda je važna zbog bakterija koje mogu da opstanu na hladnijoj temperaturi, pa je ona jedan od preduslova da posuđe bude zaista čisto.

Profimedia
Pravilan redosled pranja nagomilanih sudova je sledeći: prvo operite šoljice, čaše i manje činije, potom tanjire, pa pribor, a za kraj ostavite šerpe, lonce, tiganje i druge kabaste posude.
Ukoliko biste krenuli prvo sa pranjem većeg suđa, napravili biste još veći lom oko sudopere.
Sem ispravnog redosleda postoje još neke stvari na koje treba obratiti pažnju:
- Slivnik redovno praznite od ostataka hrane, kako se prljava voda ne bi zadržavala na suđu.
- Sunđer i četke uvek neka vam budu čisti jer ćete u suprotnom samo “razmazati” masnoću.
Pročitajte još
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari