
Buđenje! Svi prave istu grešku kad kuvaju tursku kafu, a to nam može narušiti zdravlje
Prvu jutarnju skuvajte budni, možda pre toga možete da se umijete ledenom vodom

Da li vam se desilo da ujutru polubudni stavite vodu u džezvu za kafu i zaboravite na nju, pa voda ne samo da provri već se njena količina prepolovi, ali želja da konačno popijete prvi gutljaj za razbuđivanje naredi vam da je zakuvate.
Dešava se to mnogima ne samo zbog pospanosti već zbog zaboravnosti i rasejanosti, pa priče s komšinicom, a voda u džezvi se triput smanji! I šta većina uglavnom radi?
čitajte i ovo
U najvećem broju slučajeva samo dosipa novu vodu u ostatak proključale i zakuvamo kafu.
A to nikako nije dobro raditi, kažu nutricionisti.
Oni kažu da ova navika nije dobra po naše zdravlje i trebalo bi definitivno da je promenimo.

Profimedia
Kako kažu stručnjaci, dvostrukim kuvanjem vode u njoj se povećava arsen, nitriti i fluor, a čak i zdravi minerali postaju izuzetno štetni.
Istraživanja pokazuju da je upravo ovakva voda prilično toksična jer velika količina arsena može da dovede i do trovanja,
Takođe, može se javiti dijabetes, problemi sa organima za varenje i kardiovaskularnim sistemom.
Kada je voda dugo izložena visokoj temperaturi, nitriti se pretvaraju u nitrozamine koji su kancerogeni.

Foto: 24sedam /Katarina Mihajlović
Šta vam je onda činiti?
Ne budite lenji, prospite prekuvanu vodu iz džezve, napunite je novom, svežom, stavite na ringlu i sad na vreme zakuvajte kafu.
čitajte i ovo
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari