
Fin domaći pelinkovac leči sistem za varenje – pije se natašte, pre doručka
Recept za pripremu je neverovatno lagan

Domaći pelinkovac se već decenijama pije kako bi ublažio želučane bolove, nadutost, ali i podstakao probavu.
Pelinkovac je dobro poznat aperitiv, ali i napitak koji ublažava želudačne probleme. To je gorki liker, obogaćen biljkom pelin, po kojoj je i dobio ime.
Postoje tri načina da ga pripremite:
Prvi način
Pripremite ga tako da od 15 do 20 grama pelina potopite u litri dobrog crnog vina. Ostavite 10 dana, uz svakodnevno mućkanje, pa procedite.
Drugi način
Ili tri kašike listova pelina i cvetnih vrhova dobro usitnite i stavite u staklenu bocu. Prelijte jednom litrom crnog ili belog vina pa umešajte od 150 do 200 grama meda i dobro zatvorite.
Neka odstoji osam dana, tokom kojih povremeno treba protresti tečnost. Vino procedite u tamnu flašu.
Pije se jedna čašica na dan, ujutro na prazan želudac, oko 30 minuta pre doručka.

Pexels
Treći način
Sveži pelin možete i samleti i iscediti. Zatim tri kašike soka prelijte kipućim vinom, a potom umešajte med. Uzimajte čašicu vina na dan, ujutro na prazan želudac, oko 30 minuta pre doručka.
Pije se po jedna čašica natašte pre doručka.

Pexels
možda će vas i ovo zanimati
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari