
Recept dana: Pečeno pile, punjeno slaninom i sirom, postaće vaše omiljeno praznično jelo!
Sigurni smo da nećete ostati imuni na ovaj predlog

Da li ste već počeli da pripremate novogodišnju trpezu?
I da li znate šta će se sve naći na vašem stolu?
Možda imate već isproban menu i recepte.
Međutim, apsolutno smo sigurni da će nikako nećete ostati imuni na ovaj predlog.
Pile, punjeno slaninom i sirom, postaće glavna zvezda vaše trpeze.
Sastojci:
1. 1 pile
2. 120 g slanine
3. 1 glavica crnog luka
4. 2 korena peršuna
5. 4 šargarepe
6. 4 paprike
7. 1 kriška hleba
8. 150 g trapista
9. so
10. začin C
11. mleveni beli biber
Pixabay
Priprema:
Slaninu iseckajte na kockice i propržite je da bude reš, a zatim dodajte iseckan crni luk i pržite dok ne postane staklast. Nakon toga, dodajte, na kockice isečen, koren peršuna i šargarepu. Pržite nekoliko minuta, pa dodati paprike isečene na kockice. Posolite i pržite dok paprike ne omekšaju. Dodajte sitno iskidanu sredinu hleba i mešajte. Sklonite sa vatre, a zatim dodajte sir isečen na kockice, začin C po želji i beli biber. Posolite pile, pospite začinom C i punite pripremljenom smesom.
Zašite ga i stavite u pleh u koji ste prethodno dodali malo ulja i 1 dl vode. Pokrijte ga folijom, pa pecite na 170 stepeni oko sat i po. Zatim skinite foliju i pecite ga još oko 20 minuta.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari