
Recept dana: Pogačice punjene belim lukom i mocarelom, tope se u ustima, a zavolećete ih na prvi zalogaj (VIDEO)
Ukus koji osvaja

Verujemo da ste prethodnih nedelju dana uživali u najrazličitijim đakonijama.
A sigurni smo da niste sve ni pojeli.
Ali, ukoliko želite da malo predahnete od ruske salate i teških jela, imamo savršen recept za vas.
Pogačice punjene mocarelom i belim lukom, osvojiće vas na prvi zalogaj.
Možete ih jesti za doručak, ili večeru, ali i između obroka.
Sastojci:
1. 250 g (2 šolje) brašna
2. 1 kašičica instant suvog kvasca
3. 1 kašika šećera
4. 125 ml (1/2 šolje) toplog mleka
5. 1 veliko jaje
6. malo iseckanog vlašca
7. 1 kašičica soli
8. 1 kašičica belog luka u granulama
9. 3 kašike putera
Pexels
Fil:
1. 2 sveže mocarele
2. so
3. biber
4. peršun
Preliv:
1. 2 kašike putera
3. parmezan
4. hlebne mrvice

Priprema:
Prosejte brašno, dodajte mu šećer i kvasac rastopljen u toplom mleku, Dodajte umućeno jaje, malo seckanog vlašca, so i beli luk u granulama. Malo izmešajte i dodajte omekšali puter. Mešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine i dobije meko testo (malo da bude lepljivo). Pokrijte čistom krpom i ostavite da nadođe.
Mocarelu isecite na komadiće, pa začinite solju, biberom i peršunom po ukusu i izmešajte. Nadošlo testo premesite varjačom, pa istresite na pobrašnjanu podlogu. Dodajte brašno i premesite, pa oblikujte u lotu i ostavite još malo da nadođe. Isecite na 16 delova i svaku oblikujte u mini lepinju. U sredinu svake stavite komad mocarele, pa formirajte pogačicu. Rasporedite ih u nauljan pleh.
Pexels
Pomešajte 2 kašike istopljenog putera i pola umućenog jajeta. Smesom premažite pogačice, pa preko pospite parmezanom i hlebnim mrvicama. Pecite 25 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni C.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari