
Recept dana: Starinski kolač sa jabukama - topi se u ustima, odličan uz čaj ili kafu, a deci će se posebno dopasti
Uživaćete u svakom zalogaju

Mnogi će vam reći da im je najveća trauma iz detinjstva ona kada pitaju mamu da li ima nešto slatko, a ona odgovori: Imaš jabuke.
Koliko god ih voleli, kada pomislimo na nešto slatko, teško da baš zamišljamo kako uživamo u ukusu ovog voća.
Međutim, jabuke mogu da budu odličan glavni sastojak fenomenalnih poslastica.
Starinski kolač sa jabukama ćete, sasvim sigurno, obožavati.
Topi se u ustima i preukusan je, odličan je uz čaj ili kafu, a deci će se posebno dopasti.
Sastojci:
Za fil:
- 5 narendanih jabuka
- 3 kašike šećera
- 12 g vanilin šećera

Za koru:
- 7 jaja
- 120 g šećera
- 6 kašika ulja
- 6 kašika mleka
- 6 kašika brašna
- 12 g praška za pecivo

Priprema:
Pomešajte jabuke sa vanilin i običnim šećerom i kuvajte desetak minuta uz konstantno mešanje. Smesa treba da bude kao mekana pasta, odnosno, potrebno je da se šećer skroz otopi.
Zatim umutite cela jaja sa šećerom, a onda dodajte ulje i mleko. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte ga i ubacite u smesu. Zatim lagano mešajte ručno sve dok ne dobijete glatku smesu, a potom je izlijte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pecite na 200 stepeni, najduže pola sata, a zatim ostavite da se potpuno ohladi. Podelite koru na dva jednaka dela i prebacite u malo dublju posudu. Preko stavite fil od jabuka, a zatim preklopite drugom korom. Nakon toga, pospite šećerom u prahu i isecite na trouglove.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari