
Recept dana: Lenjingradska salata od krompira sa začinima idealno je lagano predjelo za letnjeg Svetog Nikolu
A odlično ide uz meso

Lenjigradska salata odličana je i kao prilog uz meso, a u toplim letnjim danima može biti i čitav obrok.
Jednostavno i brzo se sprema, a praziluk u kombinaciji sa sirom i jogurtom joj daje poseban šmek.
Trik je taj da ne dozvolite da se krompir ohladi jer hladan ne upija lepo ukuse, nego dok je još vruć dodajte i ostale sastojke.
Odlično ide uz razne vrste mesa, a može da bude i kompletan obrok i odlično predjelo
Budući da danas Srpska pravoslavna crkva i vernici obeležavaju praznik posvećen prenosu moštiju Svetog oca Nikolaja poznatu i kao letnji Seti Nikola, ova salata može biti odlično predejelo ili prilog uz meso.
Sastojci:
- 6 krompira
- 2 struka praziluka
- 250 g tvrdog sira
- 400 g kisele pavlake
- 200 ml jogurta
- malo seckanog peršuna
- mirođija
- so
- biber
- sok od pola limuna
Priprema:
2. Krompir kuvajte u ljusci u slanoj vodi 30-40 minuta. Još topao, malo prohlađen krompir oljuštite i isecite ga na kockice. Topao krompir odmah ubacite u činiju u kojoj ste pomešali pavlaku, majonez i jogurt i sve to već začinili solju i biberom. Dodajte praziluk, narendani sir, iseckan peršun i mirođiju, sok od pola limuna, pa sve lepo izmešajte.
Ako je krompir upio preliv, pred služenje dodajte još malo jogurta i po potrebi još žačina po ukusu.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari