
Recept dana: Ćuretina u sosu od pomorandže
Harmonija slatkih i slanih ukusa

Bogata proteinima, a jačeg ukusa od drugih živinskih mesa, ćuretina je pogodna za pikantna jela. A jedno je od kvalitetnijih i zdravijih vrsta mesa – sadrži jako malo masnoća, i to najviše polinezasićenih. Bogato je i gvožđem, cinkom, kao i B vitaminom i niacinom… Spisak koristi koji imamo od ćuretine je dug, a nama se ovde čini da je važno reći da potpomaže proizvodnju serotonina, hormona sreće. Odlična je za kombinovanje sa raznim sosovima i prelivima.
MOŽETE DA SPREMITE I: Recept dana: Paelja
Sastojci:
- 2 ćureća bataka s karabatakom
- 2 kašike meda
- 1/2 kašike čilija
- kašika maslinovog ulja
- so
- biber
- 4 pomorandže + 1 za dekoraciju
- 1 kg krompira (za pekarski krompir)
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Batake i karabatake operite i prosušite.
2. Pomešajte med, čili, ulje, so i biber, pa time premažite meso.
3.Stavite ga u pleh i pecite u zagrejanoj rerni 70 minuta.
4. Po potrebi meso podlivajte s malo vode.
5. Pomorandže iscedite, umešajte u sok koji je pustilo meso tokom pečenja, po ukusu posolite i pobiberite.
6. Dekorišite ćuretinu pomorandžom isečenom na krugove i poslužite je uz pekarski krompir.
Bon appetit!
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari