
Recept dana: Nanina pileća džigerica sa crnim lukom - ukusna, pristupačna i idealna za brzinski subotnji ručak
Džigerica je pravo letnje jelo

Pileća džigerica se smatra bogatim izvorom vitamina i minerala. Ova namirnica je izuzetno bogata proteinima, gvožđem, vitaminima iz grupe B i dobrim holesterolom.
Najčešće se preporučuje da se uključi u ishranu u slučajevima anemije.
Od ovih iznutrica prave se fantastične paštete, a kada odleži u mleku, onda je čudesna.
A to su već drugi recepti.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 400 g pileće džigerice
- režanj slaninice
- 2 čena belog luka
- so
- ulje
Priprema:
1. Džigericu isecite po želji, a slaninicu usitnite. Na ulju propržite slaninicu, ubacite džigericu i prodinstajte je desetak minuta, a potom pustite da se zapeče. Posolite, Izvadite, pa u tu masnoću ubacite luk isečen na rebarca i seckan beli luk.
2. Pržite minut-dva, te time prelijte džigericu.
3. Služite uz krompir pire, pirinač, paradajz salatu ili šta god sveže.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari