
Recept dana: Pogačice od lisnatog testa punjene filom iz vaše mašte idealne za subotnji doručak, samo takav
Lisnato testo je izdašno i pristupačno

Od lisnatog testa možete da pravite razna slana i slatka peciva - dovoljno je samo da ga odmrznete, malo rastanjite oklagijom i nafilujete po želji.
Možete da rolate ili pravite oblike kakve god želite. Brzo se i peče pa ćete u roku od pola sata imati mirisno lisnato pecivo na svom stolu.
Ideju za ove rolnice našli smo divne Dejane, koja vodi Instagram nalog razigrana_kecelja - ona predlaže fil od tri sastojka, ali bukvalno vi možete da ga izmislite i da stavite šta god volite ili imate u frižideru.
Vreme pripreme:
- oko 30 minuta
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovog lisnatog testa
- 200 g krem sira
- 2 kašike kisele pavlake (nije obavezno)
- puno svežeg peršuna
- 1 jaje
- susam
Priprema
1. Sastavite nadev od krem sira, pavlake i dosta peršuna.
2. Lisnato testo razvucite tanko i po sredini stavite nadev, pa preklopite testo jednu stranu preko druge).
3. Secite pogačice na željenu veličinu, pa ih poređajte u pleh sa pek-papirom, premažite jajetom i pospite susamom. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari