
Recept dana: Pileći nagetsi
Hrana kojoj se raduju mala i velika deca

Pohovani pileći komadići ili popularni pileći nagetsi (Chicken Nuggets) omiljena su hrana širom sveta, a naročito među decom i mladima, zbog čega su nova hrana koju srećemo po nekim lancima brze hrane.
Ovaj recept možete da prilagodite sopstvenom ukusu, nešto da oduzmete, nešto da dodate, svejedno ne možete pogrešiti.
MOŽETE DA SPREMITE I: Recept dana: Banana mafini sa čokoladom
Sastojci:
- 2 pileća bela mesa
- 1 veća kesica slanih krekera
- 50 g prezli
- 1 kašičica mlevene ljute paprike
- 2 kašičice suvog peršuna
- 1 + 1 kašičica suvog mlevenog belog luka
- 1 kašičica obične soli
- 1 kašičica bibera, po ukusu
- 2 jajeta
- 100–150 g brašna
- papir za pečenje ili ulje za prženje
Priprema:
1. Piletinu operite i osušite je kuhinjskim ubrusom.
2. Odstraniti masne delove i kožicu i iseckajte meso na kockice, ako su kockice predebele, malo ih istucite da bi se lakše pržile.
3. Pospite piletinu s pola kašičice bibera, pola kašičice soli i kašikom suvog mlevenog belog luka, pa sve dobro promešajte se sjedini s piletinom.
4. Krekete stavite u kesu za zamrzivač i izmrvite ih tučkom za testo.
5. U posudu stavite mrvice od krekera, prezle, mlevenu ljutu papriku, suvi peršun, beli luk, biber i so, pa sve dobro izmišajte.
6. U jedan tanjir stavite brašno, a u činiju ili dublji tanjir umutite jaja.
7. Svaki komad piletine uvaljajte u brašno, onda u smesu od jaja i na kraju ih dobro uvaljajte u smesu od krekera. Ređaje ih na papir za pečenje.
8. Možete i da ih ispečete u rerni, a ako se pak odlučite da ih pržite, u dubljem tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i pržite nagetse u etapama, dok lepo ne porumene sa svih strana ili oko pet minuta. Ocedite ih na kuhinjskom papiru.
9. Služite ih tople sa nekim lepim belim sosom (tartar, kombinacija majoneza i pavlake), ali dobri su i uz kečap, pomfrit ili pire krompir.
Bon appetit!
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari