
Kako da knedle za supu nikada ne budu tvrde? Ovaj sastojak će sve rešiti, a ima ga svaka domaćica
Iskoristite masnoću za savršene i mekane knedle

Iako su kupovne supe iz kesice dobra zamena, svakako ne mogu da se porede sa onim domaćim.
Osim što je mnogo zdravija i ukusnija, domaća supa odlično utiče i na naš organizam. Verujemo da najviše volite da ih jedete s rezancima ili knedlama.
Domaćicama nije teško da pripreme pravu domaću supu, ali ono što se često dešava, čak i onim najiskusnijima, jeste da se knedle ili raspadnu ili ne skuvaju dovoljno, a umeju da budu i tvrde.
Postoji način da ih napravite tako da budu savršene, a u tome će vam, verovali ili ne, pomoći masnoća.
Isprobajte ovaj recept i, verujte nam, sigurno nećete pogrešiti.
Sastojci:
- 1 jaje
- 30 g masnoće
- 80 g griza
- 1/3 kašičice soli

Priprema:
Dobro umutite jaje i so, a zatim dodajte ulje, ili istopljeni puter ili mast. Sve sjedinite, a zatim sipajte griz i promešajte. Nemojte dugo mešati, potrebno je samo da se sjedine sastojci. Umočite kašiku u supu, zahvatite malo smese (manje od pola kašičice) i spustite je u supu. Ukoliko želite da knedle budu lepo oblikovane, prebacujte smesu iz jedne kašičice u drugu, a zatim je spuštajte u supu. Nakon toga, supu poklopite i kuvajte je oko pola sata na umerenoj temperaturi. Potrebno je da supa sve vreme vri.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari