
Recept dana: Svinjsko pečenje iz rerne - iznutra mekano i sočno, a spolja hrskavo, idealno za porodični ručak ili slavsku trpezu
Recept je toliko jednostavan da ćete ga stalno primenjivati

Kada želite dobar ručak, ili kada pripremate slavsku ili prazničnu trpezu, svinjsko pečenje je uvek odličan izbor.
Ukusnom, sočnom i hrskavom, retko ko može da odoli, a pored toga što uvek možete da ga poručite, takođe možete da ga napravite i sami kod kuće.
Iako vam se možda čini da ono neće biti ukusno kao kupovno, čim jednom budete isprobali ovaj jednostavan recept, shvatićete da grešite i verujemo da ćete ga češće sami pripremati.
Odvojte malo vremena, jer rezultat koji ćete dobiti vredi svakog uloženog minuta.
Vreme pripreme:
- 90 minuta
Sastojci:
- 2 - 2,5 kg svinjskog mesa sa kožom
- so (sitna i krupna morska)
- voda

Priprema:
Uzmite komad mesa, a zatim kožu zarežite nožem na trake široke oko 1 cm. Posolite meso sa svih strana, osim po strani gde je koža. Meso stavite u tepsiju tako da koža bude okrenuta na dole. Ulijte vodu u tepsiju, tako da meso bude samo 1 cm u vodi i pecite, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, pola sata. Zatim meso okrenite tako da koža bude gore i posolite je krupnom morskom solju. Vodu ponovo dolijte za 1 cm. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 90 minuta. S vremena na vreme samo proverite da li ima dovoljno vode i po potrebi je dodajte, a poslednjih 10 minuta proverite da li je kožica hrskava, pa ako nije dovoljno, tepsiju podignite skroz gore do grejača. Izvadite meso iz rerne i poslužite ga.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari