
Recept dana: Pita sa mlevenim mesom i ajvarom - najukusnija slana poslastica, gotova očas posla, a dovoljna za celu porodicu
Neprevaziđeni klasik među pitama

Pite su prilično omiljeno jelo, a njihova velika prednost, pored toga što su preukusne i što filovi mogu da budu od najrazličitijih namirnica, jeste i ta što njihova priprema ne oduzima previše vremena.
Sigurni smo da obožavate razne slatke varijante, kao i one sa pečurkama, sirom, zeljem ili spanaćem, ali ona sa mesom je neprevaziđeni klasik.
Varijanta u kombinaciji sa ajvarom će vam se, sigurni smo, dopasti, pa vam donosimo recept za pitu kakvu do sada još, sigurno, niste probali.
Vreme pripreme:
- 25 minuta
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 500 g mlevenog mesa
- 250 g ajvara
- 250 g kisele pavlake
- 1 crni luk
- 2 jajeta
- 350 ml mleka
- 100 ml ulja
- 150 ml kisele vode
- 1 kesica praška za pecivo

Priprema:
Iseckajte crni luk na sitno, a zatim ga pržite dok ne omekša. Nakon toga, dodajte mleveno meso, posolite i pobiberite. Kada se luk i meso budu upržili, sklonite nadev sa šporeta i ostavite ga da se ohladi. U međuvremenu, sjedinite u posudi kiselu vodu i ulje, a u drugoj posudi umutite jaja, mleko, pavlaku i prašak za pecivo. Nauljite pleh, a zatim u njega stavite dve kore, tako da budu jedna preko druge. Premažite i njih uljem i kiselom vodom i sipajte meso. Stavite preko fila još dve kore, ponovo ih poprskajte uljem i kiselom vodom, a zatim ih premažite ajvarom. Ponovo stavite kore i ređajte sve tako dok ne utrošite sastojke. Na samom kraju, stavite dve kore koje niste nafilovali. Poprskajte i njih kiselom vodom i uljem, a zatim ih isecite. Pitu prelijte smesom od pavlake i ostavite 15 minuta da upije. Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa pecite pitu oko 45-50 minuta.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari