
Recept dana: Svinjska kolenica u pivu - omiljeni restoranski specijalitet, od kojeg curi voda na usta, direktno iz vaše rerne (VIDEO)
Za pripremu ovog specijaliteta biće vam potrebno nekoliko sati, ali svaki minut vredi

Svinjska kolenica je čuveni restoranski specijalitet, a mnogi u njih i odlaze kako bi jeli ovo preukusno jelo.
Međutim, svinjsku kolenicu, vrlo jednostavno, možete da napravite i sami, kod kuće. Sve što je potrebno da uradite jeste da ispratite uputstva i recept i za nekoliko sati ćete uživati u rezultatu.
Kao prilog, servirajte kuvani ili pečeni krompir, ili bareno ili grilovano povrće, u zavisnosti od toga šta najviše volite.
Vreme pripreme:
- 3 sata

Sastojci:
- 1 ili 2 svinjske kolenice
- korica 1 pomorandže
- 6 čenova belog luka
- 1 kašičica bibera u zrnu
- 5 pupoljaka karanfilića
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- 1 - 1,5 l piva
- so po ukusu

Glazura:
- 1-2 kašike soka od pomorandže
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika senfa
- 1 kašika meda

Priprema:
Čen belog luka isecite na kriške, a na kolenici napravite rezove i ubacite beli luk. Prelijte svinjske kolenice pivom, a zatim dodajte koru pomorandže, šargarepu, so po ukusu, biber u zrnu, luk, pupoljke karanfilića i lovorov liste. Pokrijte ih poklopcem i kuvajte na laganoj vatri 2-3 sata. Nakon toga pomešajte sok od pomorandže, soja sos, med i senf, svinjske kolenice stavite na pleh i premažite ih glazurom, a zatim ih pecite na 180 stepeni oko 30-45 minuta.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari