
Recept dana: Posne korpice s tunjevinom mogu biti vaš adut za predjelo na Svetog Nikolu
Svi će vam tražiti recepturu

Ukoliko još ne znate šta biste da pripremite kao predjelo za Svetog Nikolu ili vam iznenada dolaze gosti, posne korpice sa tunjevinom i posnom fetom biće pun pogodak.
Prave se lako i od svega par sastojaka koje možete da prilagođavate količini gostiju.
A možete da napravite i mrsnu varijantu, a unutur korpice možete da sipate salatu ili paštetu po želji.
Za Svetog Nikolu možete da pripremite razna posna jela, a mi vas samo inspirišemo na vreme.
Vreme pripreme:
- 30 minuta
Sastojci:
- 120 g tunjevine
- 100 g posne fete
- 10 posnih korpica
- peršun
- paprika
Za korpice:
- 250 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 100 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- kalup za projice ili modlice za korpice
Priprema:
1. Pomešajte brašno sa kašičicom soli, praškom za pecivo, kiselom vodom i uljem. Umesite glatko testo. Oklagijom razvucite testo okruglog oblika, debljine 3 mm, a zatim čašom vadite krugove.
2. Okrenite kalup za projice naopačke i postavite testo preko kalupa. Takođe, možete da g stavite u kalup i prstima oblikujete. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 10 minuta. Proverite čačkalicom da li je testo pečeno.
3. Tunjevinu procedite i usitnite. Zatim dodajte feta sir i dobro sjedinite sastojke da dobijete glatku smesu. SIpajte u korpice i dekorišite peršunom i paprikom koje ste prethodno iseckali.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari