
Recept dana: Lincer keksići - najlepša praznična poslastica koja se topi u ustima, a ukus je - milina! (VIDEO)
Preukusni i prelepog izgleda, biće savršena dekoracija za vašu svečanu trpezu

Ništa ne miriše kao domaći keksići i ništa nije toliko privlačno kao hrskavi kolačići koji se tope u ustima i mame izgledom.
Ukoliko još niste probali, vreme je da napravite Lincer keks koji se priprema od testa, a puni se džemom i pravi je mali praznik u ustima. Ovi kolačići se uglavnom pripremaju za praznike i Božić.
Vrlo ih je lako napraviti, a ne samo što je ukusan, već je i lepog izgleda i predstavljaće svojevrstan ukras na vašoj svečanoj trpezi. Neki čak kažu da je dostojna zamena za vanilice.
Inače, ovi keksići su dobili ime po austrijskom gradu Lincu i Lincer torti koja se priprema od prhkog testa, sa džemom i maslacem.
Vreme pripreme:
- 40 minuta
Sastojci:
- 150 g putera
- 75 g šećera u prahu
- 250 g brašna
- 1 žumance
- 100 g džema po želji

Priprema:
Sjedinite puter sobne temperature sa šećerom u prahu, a zatim dodajte žumance, sve promešajte, pa nakon toga sipajte prosejano brašno.
Testo umesite, stavite ga na pek papir i preklopite ga njime, a zatim ga rastanjite na 4-5 mm debljine. Stavite ga u zamrzivač na 15 minuta, nakon toga sklonite pek papir i čašom vadite okrugle oblike.
Poređajte ih na pleh, koji ste prethodno obložili pek papirom, i pecite ih na 180 stepeni između 12-15 minuta. Polovinu od dobijete količine keksića ostavite da budu celi, a na drugoj polovini, po sredini, napravite manju rupu.
Sipajte džem u kesu za zamrzivač i isecite rupu. Sipajte ga na cele keksiće na sredinu, a zatim prekopite keksićima sa rupom. Rupa mora da bude tamo gde je džem, da bi se on video.
Bon appetit!
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari