
Recept dana: Brusketi za kojima su svi poludeli - italijanski kuvar otkrio čime da premažete hleb da budu savršeni (VIDEO)
Već nam se muti u glavi i ide nam voda na usta

Među poznatijim užinama ili predjelima na svetu jesu i brusketi. Oni se spremaju kada se nama vremana a postoji želja da pojedete nešto fino, domaće, ukusno...
Brusketi po recepturi čuvenog italijanskog kuvara će vas sigurno oduševiti i otvoriti vam novu dimenziju brzinskih krckavih hlepčića.
Brusketi su se pripremali još u satrom Rimu, kada su uzgajivači maslina donosili svoje masline do lokalne prese i probali uzorak sveže ceđenog ulja sa kriške hleba.
I dana se italijansko predjelo pravi od grilovanog hleba koji se natrlja belim lukom, a onda i preliva maslinovim uljem.
Naravno, postoji milion varijacija za pripremu, a uključuju filove od paradajza, povrća, mesa ili sira.
Poznati italijanski kuvar Đenaro Kontaldo otkrio je kako on pravi ovo jednostavno predjelo, a jedan od najpopularnijih načina jeste da se nadenu sušenim paradajzom i namazom od sira, piše stvarukusa.rs.
Nama već ide voda na usta i osećamo miris iz rerne iako je nismo ni ukljućili.
Vreme pripreme:
- oko 15 minuta
Sastojci:
- hleb
- čeri paradajz
- 1/2 ljute papričice
- 2-3 čena belog luka
- 2-3 lista origana (može i sušeni)
- mocarela
- rikota
- malo bosiljka
Za pastu od sušenog paradajza:
- sušeni paradajz
- malo sirćeta
- malo maslinovog ulja
Priprema:
1. Isecite hleb na kriške, pa propržite dobro sa obe strane u tiganju. Još je bolje ako imate gril tiganj.
2. Paradajz stavite u pleh, prelijte maslinovim uljem, pa posolite i pospite seckanim belim lukom, seckanom ljutom papričicom i origanom. Pecite ih na 200 °C dva-tri minuta.
3. U činiji pomešajte mocarelu koju ste zgnječili, a zatim dodajte rikotu, malo soli i promešajte.
4. Napravite pastu od sušenog paradajza tako što ćete izblendovati sušeni paradajz koji ste malo posolili i u koji ste sipali maslinovo ulje i sirće.
5. Uzmite hleb koji ste prepekli, pa pređite preko njega čenom belog luka. Sipajte malo maslinovog ulja, pa premažite pastom od sušenog paradajza. Preko premažite namazom od sira, pospite pečeni paradajz i ukrasite bosiljkom. Prelijte maslinovim uljem.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari