
Genijalan trik sa vodom koji će sprečiti da se hrana zalepi za tiganj (VIDEO)
Ovo se dešava i najiskusnijim domaćicama, ali, srećom, rešenje postoji

Određeni recepti zahtevaju prženje ili pečenje hrane u dobro zagrejanom tiganju i to bez trunke ulja. Međutim, to često ume da bude problem.
Čak i najiskusnijim domaćicama se povremeno dogodi da im se hrana, prilikom pripreme, zalepi za tiganj ili šerpu, a onda se stvari dodatno komplikuju, jer niko ne želi da jede nešto što je izgorelo.
Međutim, izgleda da postoji genijalan način da proverimo da li je tiganj dovoljno zagrejan i spreman za pripremu jela.
Na Instagramu se pojavio video u kojem je objašnjeno da nam je za proveru toplote tiganja dovoljno samo malo vode.
Šta je potrebno da uradimo?
Stavite tiganj na šporet i uključite ga, a nakon nekog vremena, sipajte u njega kašiku vode. Ukoliko voda krene da se širi, znači da je tiganj dovoljno zagrejan i možete početi sa pripremom jela. Međutim, ukoliko u tiganju, nakon što budete sipali vodu, počnu da se prave male "perlice" od vode, to znači da je tiganj previše zagrejan.
Nakon što sipate vodu u tiganj, ona bi trebalo da formira kliker i da klizi po tiganju. To je znak da je zagrejan baš onoliko koliko treba i da nećete imati problem sa lepljenjem hrane.
Video je, naravno, postao viralan, a verujemo da će vam biti od koristi.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari