
Recept dana: Pohovane ćufte od patlidžana i pasulja - toliko jednostavne za pripremu i ukusne da će vam svi tražiti recept (VIDEO)
Loptice od povrća u idealnom sosu od jogurta

Ukoliko ste ljubitelj ćufti, sigurno obožavate one u paradajz sosu, a možda su vam omiljene i kiparske ćufte.
Prilikom njihove pripreme, obavezno se služite trikom koji će ih učiniti najsočnijima, ikada. A obavezno isprobajte i recept za pohovane ćufte od patlidžana i pasulja.
Jelo je malo drugačije u odnosu na ono na šta ste navikli, ali je toliko ukusno da, kada ga budete probali, nećete uspeti da mu odolite i stalno ćete ih pripremati.
Služite ih sa sosom od jogurta koji se, isto tako, lako priprema i uživajte u čarobnom ukusu. Služite ih za ručak ili gostima, verujte nam, svi će vam tražiti recept.
Vreme pripreme:
- 40 minuta
Sastojci:
- 1 patlidžan
- 450 g pasulja iz konzerve
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- prezle po ukusu
- peršun
- slatka paprika
- 2 jajeta

Za sos:
- 200 ml jogurta
- 1 kašika majoneza
- 1 mali crni luk
- 4 čeri paradajza
- slatka paprika
Priprema:
Patlidžan isecite na kockice, a zatim ga propržite na malo maslinovog ulja. Pomešajte u posudi pasulj, koji ste prethodno procedili, sa proprženim patlidžanom, seckanim crnim i belim lukom i peršunom, a zatim posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom.
Sve dobro izblendirajte, a zatim dodajte prezle i sve sjedinite.
Umutite jaja u jednoj posudi, a u drugu sipajte prezle. Oblikujte ćufte, pa ih uvaljajte u jaja, zatim i u prezle. Pržite ih u zagrejanom ulju, pa ih vadite na ubrus da se ocede.
Sos napravite tako što ćete pomešati jogurt, majonez, seckani crni luk i čeri paradajz. Posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Sve dobro sjedinite i služite zajedno.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari