
Recept dana: Posna gibanica - zamenite jaja i jogurt ovim sastojcima, bićete toliko oduševljeni da ćete je spremati i van posta
Omiljena srpska pita u posnoj verziji

Najčuvenija srpska pita - gibanica pravi se prilično jednostavno, od kora, jaja, jogurta i sira. Međutim, gibanica može biti i posna, a sve što je potrebno jeste da se zamene jaja i jogurt.
Isprobajte recept za koji vam uopšte neće biti potrebno mnogo vremena, a koji je toliko lagan da ćete ga stalno primenjivati.
Posna gibanica nije ništa manje ukusna od mrsne i verujemo da ćete vi i vaši najmiliji uživati u njenom ukusu.
Vreme pripreme:
- 15 minuta
Sastojci:
- 500 g gotovih kora
- 500 g posnog feta sira
- 2 posne kisele pavlake (male)
- 1 šolja kisele vode
- 3 kašike mlevenog lana
- 7,5 čaša vode
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 šolje ulja
- 1 kašičica soli

Priprema:
Pomešajte u jednoj posudi kiselu pavlaku, kiselu vodu, prašak za pecivo, so i izmrvljeni feta sir.
Mleveni lan i vodu (zamena za jaja) pomešajte u drugoj posudi i sve dobro sjedinite, a zatim dodajte u prvu smesu i dobro promešajte.
Nauljite tepsiju, svaku koru umočite u smesu i zgužvajte, a zatim ređajte u tepsiju. Fil koji vam bude preostao sipajte preko.
Gibanicu pecite oko 40 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari