
Napravite domaći prašak za pecivo bez glutena za pet minuta: Odličan je za sve vrste slaniša i slatkiša
Uvek pri ruci imajte prašak za pecivo bez glutena ako poželite da umesite pecivo

Bezglutenska ishrana prija digestivnom sistemu i poboljšava njegovo zdravlje, a preporučuje se svima koji imaju celijakiju ili intoleranciju na gluten.
Hrana koja ne sadrži gluten je postala popularna u celom svetu, pa je konzumiraju i osobe koje nemaju intoleranciju.
Danas postoji dosta recepeta koje možete da pripremite, a kolači su definitivno najomiljenija kategorija.
Za pripremu domaćih bezglutenskih kolača trebaće vam i prašak za pecivo, a u nastavku teksta pročitajte kako da napravite domaći.
Pixabay
Kako se pravi prašak za pecivo bez glutena
Šta vam je potrebno:
- 12 ravnih kašičica kukuruznog, pirinčanog ili heljdinog brašna
- 5 kašičica sode bikarbone
- 3 kašičice limunske kiseline

Kako se prirpema:
Pomešajte brašno, limunsku kiselinu i sodu bikarbonu u tegli i prašak za pecivo je spreman. Dobro zatvorite teglu i čuvajte u špajzu ili elementu.

Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari