
Recept dana: Ćufte u bogatom belom sosu - kremasti zalogaji za dušu
Mirisni začini i bogat ukus čine ovo jelo neodoljivim

Danas vam predstavljamo jedan od najomiljenijih recepata - ćufte u belom sosu. Ovo je jelo koje pleni svojom jedinstvenom kombinacijom sočnih ćufti obavijenih kremastim sosom.
Mirisne začine, sočnost mesa i bogat ukus sosa čine ovu kombinaciju izuzetno privlačnom za sve ljubitelje dobre hrane. Priprema ovog jela je jednostavna, a rezultat će vas oduševiti ukusom. Uz malo truda i pažnje, možete stvoriti pravu kulinarsku čaroliju koja će zadovoljiti sva čula.
Vreme pripreme:
- Između 30 i 40 minuta
Sastojci:
- 6-10 ćevapa
- 200 ml neutralne pavlake
- 2 trougla topljenog sira
- 200 ml mleka
- 1 kašika brašna
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 g šampinjona
- suvi biljni začin

Priprema:
1. Od jednog ćevapa napravite dve ćuftice i propržite ih na ulju.
2. Ćuftice izvadite na stranu, a u ulju u kom su se pržile propržite crni luk i šampinjone.
3. Nakon 10 minuta dodajte brašno, promešajte, pa nalijte mleko. Mešajte dok se brašno ne razbije i skuva. Dodajte iseckan beli luk, trouglove sira i neutralnu pavlaku.
4. Začinite po ukusu, dobro promešajte i preručite u vatrostalnu/keramičku posudu. Gore složite ćufte i pecite u rerni na 200 °C, da malo porumeni, oko 15 minuta.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari