aktuelno

Za neka je maslac neophodan, ali ova jela nikako ne pripremajte na puteru

23.06.2023

14:31

0

Autor: K. O.

Kroasani ne bi postojali bez putera, ali krompiriće nemojte peći na njemu

Za neka je maslac neophodan, ali ova jela nikako ne pripremajte na puteru
sorin-gheorghita-094mP_CBdpM-unsplash - Copyright Pexels

Dok je u mnogim kuhinjama maslac namirnica koja se obilato koristi, kod nas to do skoro i nije bio baš slučaj.

Otkako je svima postalo jasno da je neuporedivo zdraviji od margarina i domaćice sa naših prostora počele su da ih stavljaju u kolače i fina peciva.

I dok nekim jelima daje nezamenljiv ukus, u druga se slabo meša. Štaviše, zbog njega su maltene nejestiva.

Ovo su jela koja ne treba da pripremate sa maslacem:

Prženo meso

Svaka vrsta masnoće na određenoj temperaturi počinje da gori i da dimi. U slučaju maslaca ta je temperatura relativno niska, već na 175 stepeni tako da je bolje upotrebiti neku drugu masnoću ako pečete svinjske kotlete, teleće odreske ili pileći file..

Za neka je maslac neophodan, ali ova jela nikako ne pripremajte na puteruPrintscreen/YouTube/RecipeTin Eats
 

Tortilje

Ako sami pravite tortilje, trebalo bi da u fižideru imate svinjsku mast. Ako pokušate li ih pravite s puterom, voda u njemu će sve pokvariti. Mast ima savršenu konzistenciju i neutralan ukus.

Pečeni krompiri

Ako želite da pečeni krompiri budi hrskavi, nemoj ih peći na maslacu. Bolje upotrebite ulje – maslac će ih učiniti gnjecavima, ostaće bez čvrste korice.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike