
Za neka je maslac neophodan, ali ova jela nikako ne pripremajte na puteru
Kroasani ne bi postojali bez putera, ali krompiriće nemojte peći na njemu

Dok je u mnogim kuhinjama maslac namirnica koja se obilato koristi, kod nas to do skoro i nije bio baš slučaj.
Otkako je svima postalo jasno da je neuporedivo zdraviji od margarina i domaćice sa naših prostora počele su da ih stavljaju u kolače i fina peciva.
I dok nekim jelima daje nezamenljiv ukus, u druga se slabo meša. Štaviše, zbog njega su maltene nejestiva.
Ovo su jela koja ne treba da pripremate sa maslacem:
Prženo meso
Svaka vrsta masnoće na određenoj temperaturi počinje da gori i da dimi. U slučaju maslaca ta je temperatura relativno niska, već na 175 stepeni tako da je bolje upotrebiti neku drugu masnoću ako pečete svinjske kotlete, teleće odreske ili pileći file..
Printscreen/YouTube/RecipeTin Eats
Tortilje
Ako sami pravite tortilje, trebalo bi da u fižideru imate svinjsku mast. Ako pokušate li ih pravite s puterom, voda u njemu će sve pokvariti. Mast ima savršenu konzistenciju i neutralan ukus.
Pečeni krompiri
Ako želite da pečeni krompiri budi hrskavi, nemoj ih peći na maslacu. Bolje upotrebite ulje – maslac će ih učiniti gnjecavima, ostaće bez čvrste korice.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari