
Recept dana: Neodoljive faširane šnicle sa tajnim sastojkom za savršenstvo na tanjiru! Ručak za desetku (VIDEO)
Ako ste ljubitelj faširanih šnicli, preporučujemo da probate ovu varijantu u kojoj se umesto prezle, koristi hleb natopljen u mleku

Dodatno, osim mlečnog hleba, u smesu za faširane šnicle ubacuju se i pažljivo proprženi začini. Ovaj spoj aroma u mlevenom mesu pruža neodoljiv ukus koji će vas sigurno oduševiti.
Ove sočne šnicle su sjajna opcija za ručak ili kada vam dolaze gosti, posebno uz salatu po vašem izboru.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
- 1 kg mešanog mlevenog mesa
- 150 g hleba
- 150 ml mleka
- 50 g putera
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 veza peršuna
- 1 jaje
Priprema:
1. Isecite hleb na manje komade i potopite ga u mleko da se natopi.
3. Dodajte mleveni beli luk i seckani peršun, a zatim umešajte i senf.
4. Posolite, pobiberite i dobro promešajte. Pržite kratko, pa sklonite sa šporeta.
5. Stavite mleveno meso u posudu, dodajte luk sa začinima, natopljeni hleb i jaje. Sve dobro izmešajte.
6. Obložite pleh papirom za pečenje, malo ga nauljite, a zatim ruke nakvasite i oblikujte faširane šnicle od smese.
7. Premažite šnicle uljem i pecite ih na 180°C oko 30 minuta.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari