
Tajni recept za hrskavu i sočnu pohovanu piletinu kao iz najboljih restorana
Kao rezultat ovog recepta dobićete piletinu koja je izvana hrskava, a iznutra neodoljivo sočna

Osim ako niste kuvar sa dugogodišnjim iskustvom, verovatno ste se bar nekoliko puta zapitali kako da pripremite savršeno hrskavu i sočnu piletinu kod kuće. Dobra vest je da postoji poseban način pripreme koji će vas oduševiti, a omiljen je kako među decom tako i među odraslima - reč je o hrskavom pohovanom pilećem mesu.
Sastojci:
- 1 pileće belo meso
- Brašno
- Prezle
- Jaja
- Suvi biljni začin
- Biber
- Jogurt

Priprema:
1. Isecite pileće belo meso na šnicle i začinite ih suvim biljnim začinom i biberom sa obe strane.
2. Potom prelijte meso jogurtom i ostavite ga u frižideru oko 1 sat kako bi upilo arome i postalo još mekše.
3. Izvadite meso iz jogurta i svaku šniclu prvo valjajte u brašno, zatim umućena jaja i na kraju u prezle.
4. Pržite šnicle u dubokom vrelom ulju dok ne postanu hrskave i zlatno smeđe boje.
5. Izvadite ih iz ulja i stavite na papirne salvete kako bi se ocedila suvišna mast.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari