
Recept dana: Uživajte u jeseni sa domaćom marmeladom od smokava
Priprema je jednostavna, a ako imate priliku da marmeladu pripremite od voća iz sopstvenog uzgoja, biće još ukusnija

Za ovu aromatičnu smokva marmeladu, trebaće vam samo nekoliko osnovnih sastojaka i malo strpljenja. Evo kako da je pripremite:
Sastojci:
- 500 g svežih smokava
- Dve šolje šećera
- Rendana kora pola limuna
- Sok od pola limuna
- Četvrt kašičice cimeta
- Šolja vode

Priprema:
1. Smokve oprati i iseći na komadiće.
2. U šerpi na umerenoj temperaturi zagrejati vodu do ključanja, pa ubaciti smokve, smanjiti vatru i promešati.
3. Krčkati dok smokve ne omekšaju, pa ih malo izgnječiti viljuškom ili varjačom.
4. Potom dodati šećer i rendanu koru limuna, pa nastaviti krčkanje uz povremeno mešanje dok se ne dobije marmelada željene gustine, odnosno oko 45-50 minuta (imati u vidu da će se marmelada dodatno zgusnuti kad se ohladi).
5. Na kraju umešati cimet i sveže ceđeni sok limuna, skloniti sa vatre.
6. Sipati marmeladu u sterilisane tegle, zatvoriti i čuvati u frižideru do tri meseca.
Ovom ukusnom marmeladom od smokava možete obogatiti svoj doručak ili je poslužiti kao desert uz različite vrste peciva. Uživajte u njenom bogatom ukusu i slatkoj aromi!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari