aktuelno

Dobro pogledajte piletinu pre kupovine, a ako ima bele trakice, bolje je zaobiđite

19.09.2023

14:42

0

Autor: V. I.

Ako već nemate sreću da jedete provereno meso, bar se postarajte da znate šta kupujete u radnji

Dobro pogledajte piletinu pre kupovine, a ako ima bele trakice, bolje je zaobiđite
Copyright Profimedia

U srpskoj kuhinji piletina je maltene svakog dana na tanjiru. Vole je svi od sedam do sedamdeset sedam zbog blagog ukusa i mogućnosti da se napravi mnoštvo zanimljivih jela.

Osim što sadrži dobru dozu proteina, pileće meso je i izvor aminokiseline triptofana, aminokiseline koja je osnovni saveznik u borbi protiv depresije. Zato doktori ljudima sklonim neraspoloženju preporučuju da jedu ovu namirnicu jer će njome povćati količinu serotonina u mozgu. Osim što je zaduženo za bolje raspoloženje pileće meso je odlično i za one koji drže dijetu jer sto grama mesa sadrži samo 160 kalorija. Naravno, bez kožice. 

 
Dobro pogledajte piletinu pre kupovine, a ako ima bele trakice, bolje je zaobiđiteProfimedia
 

 

Međutim, nije uvek sve tako bajnom pa kad kupujete, recimo, pileća prsa trebao bi da ih prokontrolišete i ako uočite bele pruge na njima - vratite ili bacite, iako vam se učinilo da je reč o malo masnoće.

Piletina koju kupujemo u radnjama se uzgaja tako da za što kraće vremena postane što masivnija i upravo ona sarži te bele pruge.

 

@opencages Do you know where those white stripes on the chicken meat come from..? 🤯 This video is collaboration with @That’s Y #lidlchickenscandal #lidlchicken #chickenbreast #disease @lidlgb ♬ original sound - Open Cages

 

Istraživanje iz 2013. pokazalo je da je piletina prošarana belim prugicama slabijeg kvaliteta i da sadrži čak 200 posto više masti od one koja se organski uzgaja.Srećom, naučnici su podvukli da takvo meso neće da vas pošalje u bolnicu, ali bi ipak trebalo da ga izbegavate ako imate priliku da birate.

Bonus video:

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike