
Mnogi nemaju pojma kada je pravi trenutak da se posoli krompir-pire pa jelo izgubi na ukusu
Soljenje krompira za pire nije samo običan korak u procesu kuvanja, već umetnost koja može da transformiše običan krompir u nezaboravno jelo

Pire-krompir je klasično jelo koje mnogi obožavaju, a jedan od ključnih sastojaka je svakako krompir. Međutim, često se zanemaruje važnost pravilnog soljenja ovog povrća kako bi se postigao njegov neodoljiv okus.
U nastavku ćemo istražiti umetnost soljenja krompira i podeliti s vama nekoliko saveta kako da postignete savršen ukus pire-krompira koji će oduševiti vaše nepce.
Odabir pravog
Prije nego što započnete s pripremom krompir-pirea, važno je da umete da odebrete pravi tip krompira. Sorte belog krompira poput impale, improventa ili jukon golda često daju najbolje rezultate jer imaju visok sadržaj skroba koji daje kremastu teksturu pireu.
Freepik
Pravilno kuvanje
Krompir treba kuvati do savršenstva kako bi pire bio glatke teksture. Dodajte krompir u već posoljenu vodu i kuhajte dok ne postane mekan. Pazite da ga ne prekuvate krompir jer može postati vodenkast.
Pravilo zlatne sredine za soljenje
Soljenje krompira je umetnost koja zahteva punu pažnju. Preporučuje se dodavanje soli direktno u vodu na samom početku kuvanja krompira. Što se tiče količine soljenja, koristite pravilo zlatne sredine - ni premalo da bude bezukusno, ali ni previše da nadvlada prirodni ukus krompira

Začinjena morska so za dodatnu aromu
Ukoliko želite dodatnu notu arome, razmislite o korišćenju morske soli sa začinima. Ona može da doprinese sofisticiranijem ukusu pirea, ali oprezno dozirajte jer je morska so često jača od obične kuhinjske soli a i začini u njoj mogu biti prejaki ako preterate s količinom.
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari