
Recept dana: Piletina rolovana sa slaninom i spanaćem, ukusno iznenađenje na tanjiru
Rolnice su divan način da se obogati i kompletira ukus mesa

Ako se odaberu pravi prilozi, jelo može da podseti na dobre restorane. Inače, ima nečega potpuno fascinantnog kod rolnica. Verovatno je u pitanju to što one čuvaju tajnu. Jednostavno, ne znate šta se krije u njima dok ih ne rasečete. Baš zato, nikako da odlučimo da li je zanimljivije kada ste onaj ko ih pravi i zna šta kriju ili pak onaj koji očekuje iznenađenje dok uzima prvi zalogaj?
Vreme prireme:
- oko 30 minuta
Sastojci:
- 4 pileća filea
- 200 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira
- 150 g spanaća (može i nekoliko briketa odmrznutog)
- 2 čena belog luka
- 100 g dimljene slanine
- So, biber
- Veza peršuna
- Maslac Moja Kravica
- malo nara za ukrašavanje (ukoliko želite)
Priprema:
1. Pileće grudi dobro istanjite tučkom za meso, tako da dobijete lepe šnicle. Posolite ih i pobiberite.
2. Moja Kravica Kuhinjica sitan sir pomešajte sa iseckanim belim lukom, posolite, pa dodajte seckani peršun i blanširani, sitno seckani spanać (ili odmrznut i dobro oceđen).
3. Slaninu isecite na kockice i kratko propržite na tiganju. Dodajte je u mešavinu od spanaća i sira. Ovim filom premažite piletinu, pa je urolajte i pričvrstite čačkalicama.
4. Dodajte malo maslaca u tiganj u kom je bila slanina, pa propržite rolnice sa svih strana dok ne porumene.
5. Poslužiti uz kuvan krompir – i po želji, osvežite tanjir semenkama nara.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari