
Recept dana: Punjene tikvice sa pirinčem, ovo je kombinacija ukusa koju morate probati
Sočne i ukusne, najbolje je odmah pripremiti duplu porciju

Pripremite se za ovo jednostavno, ali izuzetno ukusno jelo - punjene tikvice koje će oduševiti vaše čulo ukusa. Uz samo nekoliko osnovnih sastojaka, ova posna poslastica će postati omiljeni deo vašeg jelovnika.
Vreme pripreme:
- Otprilike 45 minuta
Sastojci:
- 1 kg tikvica
- 5 čeri paradajza
- 3 supene kašike pirinča
- 500 ml paradajz soka
- Mirođija
- So
- Biber
- 1 glavica crnog luka
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
2. Operite, oljuštite i izdubite tikvice.
3. Isecite luk na sitno pa ga prodinstajte na malo ulja.
4. Dodajte seckani čeri paradajz, unutrašnjost tikvica i oprani pirinač. Posolite i pobiberite po ukusu. 5. Začinite mirođijom prema želji.
6. Punite tikvice pripremljenim filom.
7. U vatrostalnu činiju poređajte punjene tikvice, pa ih prelijte paradajz sokom i dodajte čašu vode.
8. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.
9. Nakon pečenja, izvadite iz rerne, ostavite da se malo prohladi i poslužite.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari