
Recept dana: Plazma mak torta sa šumskim voćem, sočna i mirisna, gotova je za svega 15 minuta (VIDEO)
Uživajte u svakom zalogaju ovog predivnog kolača!

Plazma mak torta sa dodatkom šumskog voća predstavlja pravi kulinarski hit! Nastao je u kuhinji kulinarske blogerke Renate Rakočević iz Podgorice koja stoji iza stranice detaljzivota. Dodavanje šumskog voća u ovaj klasični recept podiže viralni recept za tortu s makom i belom čokoladom na potpuno novi nivo, čineći ga savršenim desertom za sve prilike. Priprema je jednostavna i brza, a rezultat je neverovatan.
Iako torta izgleda kao da zahteva puno truda i vremena, zapravo je možete pripremiti za svega 15 minuta. Idealan je izbor za sve one koji žele da impresioniraju goste ukusnim i atraktivnim desertom bez mnogo muke,
Plazma mak torta sa šumskim voćem je savršen izbor za sve koji žele ukusan i atraktivan desert koji se brzo i lako priprema.
Profimedia
Vreme pripreme:
- 15-20 minuta plus hlađenje
Sastojci:
Za koru:
- 200 g mlevenog maka
- 150 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 4 kašike griza
- 600 ml mleka
- 150 g putera
- 350 g mlevenog plazma keksa
Za voćni fil:
- 450 g smrznutog šumskog voća ili malina
- 2 kašike gustina
- 1/2 limuna
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašike šećera (ako volite slađe)
Za preliv:
- 150 g bele čokolade
- 80 ml slatke pavlake
Priprema:
1. U šerpu sipajte mak, šećer, vanilin šećer, griz i mleko. Stavite na vatru da prokuva.
2. Kada prokuva, mešajte dok se smesa ne zgusne (nakon par minuta).
3. Dodajte puter u vruću smesu i mešajtedok se ne rastopi.
4. Dodati mleveni keks i sjediniti smesu.
5. Utapkajte smesu u kalup prečnika 24 cm ili 20x30 cm i odložite u frižider.
6. Stavite voće u šerpu. Kada se odmrzne i ispusti sok, dodajte sok od limuna, šećer i gustin.
7. Mešajte dok se smesa ne zgusne kao džem.
8. U šerpu stavite slatku pavlaku da se zagreje ali ne i da proključa.
9. Dodajte kockice bele čokolade u zagrejanu pavlaku, sklonite s vatre, sačekajte par minuta, zatim mešajte dok se ne sjedini.
10. Prelijte preko torte i ostavite u frižideru da se stegne.
Dodatni saveti:
- Mak može biti u zrnu ili mleveni, prema vašim preferencijama.
- Za manju količinu, sve sastojke možete podeliti na pola.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari