
Tajna savršeno hrskavih krastavaca: Jednostavan i brz trik protiv gnjecavog povrća
Probajte ovaj trik jednom i nikada se nećete vratiti na stari način pripreme

Hrskavi, hladni i osvežavajući, krastavci su jedna od omiljenih namirnica tokom leta. Bilo da ih koristite za caciki u domaćem girosu ili ih seckate za grčku pasta salatu, krastavci su neizostavni na letnjem meniju svake porodice.
Kratak uvod u svet krastavaca
Krastavci, zajedno sa dinjama i bundevama, pripadaju porodici Cucurbitaceaei sadrže 96 odsto vode. Ova visoka količina vode ih čini laganim i sočnim, ali može predstavljati problem kada ih dodajete u recepte jer sva ta voda može učiniti jelo vodenastim.
Tajna hrskavih krastavaca
Na sreću, postoji jedan jednostavan trik koji održava krastavce hrskavim i značajno smanjuje količinu vode a to je soljenje unapred.
Krastavci su uglavnom sačinjeni od vode, pa je važno da izvučete deo te vlage pre nego što ih dodate u salate ili druga jela gde vam nije potrebna dodatna tečnost. Soljenje izvlači vlagu pomoću procesa koji se zove osmoza. So upija vodu, ostavljajući čvršći, ukusniji krastavac.

Kako da solite krastavce
Soljenje krastavaca traje samo 20 minuta i funkcioniše sa bilo kojom vrstom krastavca:
- 1. Operite i ogulite krastavce po želji pre nego što ih isečete na željenu veličinu.
- 2. Stavite krastavce u cediljku i pospite ih velikim prstohvatom soli (oko 1/2 kašičice do kašičice po kilogramu).
- 3. Ostavite krastavce da se cede 20 minuta.
Prema potrebi, možete iscediti dodatnu vodu iz krastavaca, ali to nije neophodno. Nema potrebe da ispirate krastavce pre upotrebe - so će dodati malo začina krastavcima i vašem jelu.
Krastavce možete koristiti u bilo kom receptu koji želite. Biće ukusniji i hrskaviji nego kada ih koristite naknadno ih soleći.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari