aktuelno

Najprostiji način da isečete lubenicu: Za par minuta dobićete štapiće koji su superdekorativni (VIDEO)

13.07.2024

14:46

0

Autor: V. I.

Naučite korak po korak kako da uživate u sočnoj lubenici ovog leta

Najprostiji način da isečete lubenicu: Za par minuta dobićete štapiće koji su superdekorativni (VIDEO)
Copyright Freepik

Iako je sveža, sočna lubenica jedno od najlepših letnjih zadovoljstava, međutim mnogi ljudi osećaju otpor da je kupe jer imaju problem da je iseku. Nered i gnjavaža jednostavno nisu vredni toga. Ako spadate u tu skupinu, ovaj jednostavan metod za sečenje lubenice na štapiće će vam promeniti negativan stav prema ovoj poslastici a podsetite se i trika koji za dva minuta uklanja semenke iz lubenice.

Potreban alat za sečenje lubenice

Za sečenje lubenice na štapiće, biće vam potrebni sledeći alati:

  • Četka za čišćenje (opciono): Ako je vaša lubenica veoma prljava, možda biste želeli da je istrljate četkom dok je perete.
  • Čista kuhinjski krpa: Za sušenje lubenice nakon što je operete. Mokra lubenica će kliziti s daske za sečenje.
  • Daska za sečenje: Preporučujem najveću dasku za sečenje koju posedujete, po mogućnosti sa grebenom oko ivice da uhvati sve sokove koji iscure iz lubenice.
  • Papirni ubrus (opciono): Postavljanje vlažnog papirnog ubrusa ispod daske za sečenje će vam pomoći da daska ne klizi.
  • Veliki, oštar nož: Izaberite svoj najveći nož za ovaj zadatak i budite sigurni da je oštar. Oštar nož je mnogo sigurniji od tupog jer je manje verovatno da će skliznuti. Pravilan nož treba da može lako da seče papir. Možete koristiti kuvarski nož ili nazubljeni nož, kao što je onaj za hleb. 
 
Najprostiji način da isečete lubenicu: Za par minuta dobićete štapiće koji su superdekorativni (VIDEO)Freepik
 

 

 

Jednostavan postupak sečenja na štapiće

  • Operite i osušite lubenicu: Iako ćete jesti samo unutrašnjost, važno je da operete lubenicu jer vaš nož može pokupiti bakterije i prljavštinu spolja i preneti ih na deo koji ćete jesti. Ako je potrebno, isperite je četkom za proizvode. Zatim je osušite čistom kuhinjskom krpom kako ne bi klizila dok je sečete.
  • Prepolovite lubenicu: Presecite lubenicu napola poprečno. Okrenite dve polovine tako da leže ravno na dasci za sečenje.
  • Isecite lubenicu na trake: Radite sa polovinom lubenice odjednom. Počnite na jednom kraju i secite lubenicu na trake široke oko ,5-3 cm. Koristite jednu ruku da sečete, a drugu da bezbedno držite lubenicu. Podvucite prste kao kandže da biste smanjili mogućnost povrede.
  • Isecite trake na štapiće: Okrenite lubenicu za 90 stepeni i ponovo je secite na oko 2,5-3 cm, stvarajući šaru kvadrata, odnosno šahovske table.

Bonus savet: Sačuvajte je za zimu

Lubenicu možete poslužiti kakva jeste, ili svaki štapić iseći na kockice za osvežavajuću salatu, ili je pak sačuvati u frižideru za kasnije. Skladištena u dobro zatvorenoj posudi ili dobro pokrivena plastičnom folijom, narezana lubenica može se čuvati u frižideru tri do pet dana. Takođe, možete zamrznuti lubenicu do godinu dana.

Pogledajte u donjem videu kako je to sečenje jednostavno:

 

 

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike