aktuelno

Čika Li iz Bloka 70 nam je otkrio zašto je ispred njegove radnje uvek red: Recept za slatko-ljuti sos koji svako jelo čini neodoljivim

02.08.2024

14:51

0

Autor: V. I.

Uživanje u kineskoj kuhinji kod kuće nikada nije bilo lakše

Čika Li iz Bloka 70 nam je otkrio zašto je ispred njegove radnje uvek red:  Recept za slatko-ljuti sos koji svako jelo čini neodoljivim
Copyright Freepik

Kineska kuhinja nije samo ukusna već i zdrava, zahvaljujući svojoj savršenoj ravnoteži slatkih i ljutih ukusa, svežih sastojaka i raznovrsnosti. U srži njene privlačnosti nalazi se čuveni slatko-ljuti sos koji možete lako pripremiti kod kuće.

Čika Li iz Bloka 70, majstor za kineske specijalitete, otkrio nam je svoj recept za savršeni slatko-ljuti sos, koji će vašim jelima dodati pravu notu dalekoistočnog ukusa ukusa. Ovaj sos ne samo da poboljšava ukus vaših jela već ih čini i zdravijim izborom jer ne sadrži veštačke boje niti konzervanse. Uz dodatak slatko-ljutog sosa, obična jela poput pržene piletine ili povrća dobijaju posebnu draž i punoću ukusa.

 

Čika Li iz Bloka 70 nam je otkrio zašto je ispred njegove radnje uvek red:  Recept za slatko-ljuti sos koji svako jelo čini neodoljivimFreepik
 

 

Sastojci:

  • 1/2 šolje šećera
  • 1/2 šolje pirinčanog sirćeta
  • 5 čenova belog luka, sitno seckanog
  • 1 kašika čilija u ljuspicama
  • 1 kašika aleve paprike
  • 2 kašike soja sosa
  • 2 kašičice kukuruznog brašna pomešane s vodom

Priprema:

1. Stavite sve sastojke u šerpu na srednju temperaturu i mešajte dok se šećer ne rastopi.

2. Krčkajte smesu 2 minuta, a zatim dodajte kukuruzno brašno pomešano sa vodom.

3. Nastavite da krčkate još 2-5 minuta dok se sos ne zgusne.

4. Prebacite sos u flašu i čuvajte u frižideru.

Čika Li iz Bloka 70 nam je otkrio zašto je ispred njegove radnje uvek red:  Recept za slatko-ljuti sos koji svako jelo čini neodoljivimPixabay
 

 

Prednosti kineske kuhinje

Sastojci: Kineska kuhinja obiluje svežim povrćem, morskim plodovima, i integralnim žitaricama. Sve to čini kineska jela bogatim izvorom vitamina i minerala koji su neophodni za održavanje zdravlja.

Balans ukusa: Upotreba različitih začina i umaka, kao što je slatko-ljuti sos, pruža jelu složenost ukusa i mirisa koji podstiču čula i čine svako jelo jedinstvenim.

 Prosta priprema: Kineska jela često se pripremaju brzo, koristeći tehnike poput prženja na visokoj temperaturi, što pomaže u očuvanju hranljivih materija i smanjuje potrebu za dodatnim mastima.

Slatko-ljuti sos: Srce kineske kuhinje

Slatko-ljuti sos je jedan od najpopularnijih dodataka kineskim jelima i koristi se u raznim jelima, uključujući prženu piletinu, ribu i povrće. Njegov bogat ukus čini ga omiljenim začinom koji možete prilagoditi svom ukusu dodavanjem više čilija za pikantniji sos ili više šećera za blaži ukus. Priprema ovog sosa kod kuće je jednostavna, a njegova autentičnost će vašim obrocima dodati dašak Kine.

Bez obzira na to da li ste ljubitelj začinjenog ili blagog ukusa, kineska kuhinja nudi nešto za svakog, a slatko-ljuti sos je savršen dodatak koji može obogatiti svaki obrok.

Probajte sami i uverite se u čaroliju koju kineski slatko-ljuti sos može doneti na vaš tanjir!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike