
Recept dana: Hrskavi kolačići sa bademima i čokoladom - slatka čarolija bez griže savesti, brzo se sprema, a još brže pojede
Jednostavno i neodoljivo

Da li ste ikada poželeli slatkiš koji je ukusan, hrskav, ali ujedno i zdrav? E pa mi imamo recept za vas.
Ovi hrskavi kolačići sa bademima i čokoladom savršen su izbor za sve ljubitelje slatkog koji ne žele da kompromituju svoje zdravlje.
Bez brašna, ulja i rafinisanog šećera, ovi kolačići se prave lako i brzo - sve što vam treba je jedna posuda i nekoliko jednostavnih sastojaka.
Ovi kolačići su ne samo ukusni, već i puni hranljivih materija, a možete ih prilagoditi i prema svojim željama.
Bilo da ih pravite za desert, za opuštanje uz kafu ili kao slatki zalogaj tokom dana, ova poslastica će vas oduševiti.
Profimedia
Vreme pripreme:
- Oko 30 minuta
Sastojci:
- 70 g sirovih seckanih badema
- 70 g sirovih bundevinih ili suncokretovih semenki
- 50 g kokosovih ljuspica
- 60 g meda ili javorovog sirupa
- 1 veliko jaje
- 1 kašičica arome vanile
- prstohvat morske soli
- 150 g tamne čokolade sa 70% kakao delova (sa zaslađivačem)

Priprema:
1. Prikupite sve sastojke koje ćete koristiti: bademe, bundevino ili suncokretove seme, kokosove ljuspice, med, jaje, aromu vanile, so i tamnu čokoladu.
2. Prethodno zagrejte rernu na 180 °C i obložite pleh papirom za pečenje.
3. U velikoj posudi, kombinujte sirove bademe, bundeve ili suncokretove seme, kokosove pahuljice, med, jaje, ekstrakt vanile i morsku so. Sve dobro promešajte dok se sastojci ne sjedine.
4. Kašikom stavljajte smesu na obložen pleh, oblikujući kolačiće po želji. Ostavite malo razmaka između svake porcije.
5. Stavite pleh u zagrijanu rernu i pecite kolačiće oko 12-15 minuta, ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
6. Kada su gotovi, izvadite kolačiće iz rerne i ostavite ih da se hlade na plehu nekoliko minuta pre nego što ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.
7. Istopite crnu čokoladu i umočite donju stranu kolačića u nju, stavite ih na ravnu površinu obloženu papirom za pečenje, sa čokoladnom stranom okrenutom na gore. Po želji, pospite morskom solju.
8. Dozvolite čokoladi da se stvrdne tako što ćete kolačiće staviti u zamrzivač na 5 minuta ili ih ostaviti u frižideru oko 30 minuta.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari