
Recept dana: Pileći bataci sa limunom - ukusna kombinacija sočnog mesa i osvežavajuće kisele note citrusa
Brzo i lako za pripremu

Ako tražite savršen recept za jednostavan, a ukusan ručak koji će zadovoljiti sve vaše čulo ukusa, onda su pileći bataci sa limunom idealan izbor.
Ovo jelo kombinuje sočne pileće batake sa osvežavajućim citrusnim notama limuna, stvarajući savršen balans između hrskave kore i sočne unutrašnjosti.
Limun ne samo da obogaćuje ukus mesa, već doprinosi i njegovoj sočnosti, dok začini i maslinovo ulje dodaju bogatstvo ukusa.
Idealno za porodicu, ali i za svaku priliku kad želite impresionirati svoje goste – uz minimalan trud i maksimum ukusa.
Ovaj recept je prava uživancija za sve ljubitelje jednostavnih, ali bogatih jela koja mame svojim mirisom.
Profimedia
Vreme pripreme:
- oko 45 minuta
Sastojci:
- 4 pileća bataka
- Sok i korica 1 limuna
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 1 kašičica sušenog origana
- So i biber po ukusu
- 1/2 kašičice crvene paprike (opciono, za boju i blagi začin)
- 1/2 šolje belog vina (opciono)
- 1 grančica svežeg ruzmarina (opciono)

Priprema:
1. U velikoj činiji pomešajte sok i koricu limuna, sitno iseckani beli luk, maslinovo ulje, origano, so, biber i crvenu papriku. Dodajte belo vino i sve dobro promešajte.
2. Stavite pileće batake u marinadu, dobro ih premažite i ostavite da odmaraju najmanje 30 minuta (ili duže, ako imate vremena, može i nekoliko sati u frižideru za jači ukus).
3. U međuvremenu, zagrejte rernu na 200 stepeni. Ako želite, stavite grančicu svežeg ruzmarina u marinadu, što će dodatno obogatiti miris jela.
4. Stavite batake na pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni 35-45 minuta, povremeno ih prelivajući sopstvenim sokovima. Bataci će biti gotovi kada postanu zlatno-smeđi i hrskavi sa spoljašnje strane, a unutrašnjost bude sočna i mekana.
5. Poslužite uz prilog po želji, kao što su pečeni krompir, pirinač ili sveža salata.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari