aktuelno

Rešenje za neprijatne mirise: Četiri saveta za pripremu ribe u zatvorenom prostoru - olakšaće vam život za vreme božićnog posta

10.12.2024

14:12

0

Autor: A. M.

Jednostavno i efikasno

Rešenje za neprijatne mirise: Četiri saveta za pripremu ribe u zatvorenom prostoru - olakšaće vam život za vreme božićnog posta
Copyright Freepik

Priprema ribe tokom božićnog posta može biti izazov, posebno zbog neprijatnih mirisa koji se mogu zadržati u prostoriji.

Iako je riba izuzetno zdrava i svestrana za pripremu, mnogi se suočavaju sa problemom kada je reč o kuvanju u zatvorenim prostorima, bez dovoljno svežeg vazduha.

Ako i vi imate isti problem, evo nekoliko saveta kako da uživate u pripremi ribe, a da izbegnete neprijatne mirise koji ostaju u vašoj kuhinji.

Rešenje za neprijatne mirise: Četiri saveta za pripremu ribe u zatvorenom prostoru - olakšaće vam život za vreme božićnog postaFreepik
 

Izbegavajte prženje i pohovanje ribe

Najveći uzročnik neprijatnih mirisa prilikom pripreme ribe je upravo prženje ili pohovanje. 

Nažalost, kada pržite ribu, ulje se često prska i može se zalepiti za zidove i druge površine u kuhinji, ostavljajući neugodan miris.

Ako želite da sprečite ovo, pokušajte da ribu kuvate na pari, pečete je u rerni ili kuvate u začinjenoj vodi, ribljem ili pilećem temeljcu.

Rešenje za neprijatne mirise: Četiri saveta za pripremu ribe u zatvorenom prostoru - olakšaće vam život za vreme božićnog postaProfimedia
 

Temeljno čišćenje nakon kuvanja

Ako ipak ne možete da odolite prženju, obavezno temeljno očistite kuhinju odmah nakon obroka. Čak i najmanje kapljice masnog ulja mogu učiniti da vaša kuhinja miriše na prženu ribu.

Nakon što završite sa obrokom, operite sve površine oko šporeta, uključujući zidove, radne površine i uređaje, koristeći toplu sapunicu, a zatim i sredstvo za čišćenje stakla.

Rešenje za neprijatne mirise: Četiri saveta za pripremu ribe u zatvorenom prostoru - olakšaće vam život za vreme božićnog postaPexels
 

Odmah izbacite otpad

Otpad od ribe, poput ostataka kostiju i kože, treba odmah baciti u zasebnu kesu i odnesite ga u kontejner. Nemojte dozvoliti da ostaci ribe ostanu u kuhinji, jer će i najmanja količina doprineti neprijatnim mirisima.

Rešenje za neprijatne mirise: Četiri saveta za pripremu ribe u zatvorenom prostoru - olakšaće vam život za vreme božićnog postaPexels
 

Korišćenje limuna

Ako imate odvod u sudoperi, nakon pranja posuđa od ribe, isedite polovinu limuna u odvod.

Limun je prirodni neutralizator mirisa i pomoći će da se oslobodite mirisa ribe koji može ostati u odvodu. Takođe, možete koristiti isečeni limun da trljate ruke ako su njima ostali mirisi ribe.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike