
Rešenje za neprijatne mirise: Četiri saveta za pripremu ribe u zatvorenom prostoru - olakšaće vam život za vreme božićnog posta
Jednostavno i efikasno

Priprema ribe tokom božićnog posta može biti izazov, posebno zbog neprijatnih mirisa koji se mogu zadržati u prostoriji.
Iako je riba izuzetno zdrava i svestrana za pripremu, mnogi se suočavaju sa problemom kada je reč o kuvanju u zatvorenim prostorima, bez dovoljno svežeg vazduha.
Ako i vi imate isti problem, evo nekoliko saveta kako da uživate u pripremi ribe, a da izbegnete neprijatne mirise koji ostaju u vašoj kuhinji.
Freepik
Izbegavajte prženje i pohovanje ribe
Najveći uzročnik neprijatnih mirisa prilikom pripreme ribe je upravo prženje ili pohovanje.
Nažalost, kada pržite ribu, ulje se često prska i može se zalepiti za zidove i druge površine u kuhinji, ostavljajući neugodan miris.
Ako želite da sprečite ovo, pokušajte da ribu kuvate na pari, pečete je u rerni ili kuvate u začinjenoj vodi, ribljem ili pilećem temeljcu.

Temeljno čišćenje nakon kuvanja
Ako ipak ne možete da odolite prženju, obavezno temeljno očistite kuhinju odmah nakon obroka. Čak i najmanje kapljice masnog ulja mogu učiniti da vaša kuhinja miriše na prženu ribu.
Nakon što završite sa obrokom, operite sve površine oko šporeta, uključujući zidove, radne površine i uređaje, koristeći toplu sapunicu, a zatim i sredstvo za čišćenje stakla.
Pexels
Odmah izbacite otpad
Otpad od ribe, poput ostataka kostiju i kože, treba odmah baciti u zasebnu kesu i odnesite ga u kontejner. Nemojte dozvoliti da ostaci ribe ostanu u kuhinji, jer će i najmanja količina doprineti neprijatnim mirisima.
Pexels
Korišćenje limuna
Ako imate odvod u sudoperi, nakon pranja posuđa od ribe, isedite polovinu limuna u odvod.
Limun je prirodni neutralizator mirisa i pomoći će da se oslobodite mirisa ribe koji može ostati u odvodu. Takođe, možete koristiti isečeni limun da trljate ruke ako su njima ostali mirisi ribe.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari