aktuelno

Recept dana: Nasuvo sa krompirom, toplo i zasitno jelo sa kojim nema greške - idealno za dane posta

27.12.2024

07:52

0

Autor: A. M.

Jeftini sastojci i jednostavna priprema

Recept dana: Nasuvo sa krompirom, toplo i zasitno jelo sa kojim nema greške - idealno za dane posta
Copyright Printscreen/YouTube/Mala Brza Kuhinjica / Little Quick Kitchen

Vojvođanska kuhinja je poznata po bogatstvu ukusa, jednostavnim, ali zasitnim jelima koja su nastala kao spoj različitih kultura i tradicija.

Jedan od takvih specijaliteta je nasuvo sa krompirom, jelo koje odražava pravu dušu Vojvodine – srdačno, bogato i prilagodljivo različitim ukusima.

Ovaj recept sa domaćim rezancima i krompirom savršen je za hladne, zimske dane, kada vam je potrebno nešto toplo, ukusno i zasitno.

U ovom jelu, spoj luka, mlevene paprike i krompira daje neodoljiv šmek, koji je tipičan za mnoge vojvođanske obroke.

Ako želite da se nešto brzo, hranjivo, ali i posno, nasuvo sa krompirom je pravi izbor.

Recept dana: Nasuvo sa krompirom, toplo i zasitno jelo sa kojim nema greške - idealno za dane postaFreepik
 

Vreme pripreme:

  • 35 minuta

Sastojci:

  • 500 g domaćih rezanaca
  • 1 kg krompira
  • Ulje
  • 1 glavica crnog luka
  • Mlevena paprika
  • So po ukusu
Recept dana: Nasuvo sa krompirom, toplo i zasitno jelo sa kojim nema greške - idealno za dane postaProfimedia
 

Priprema:

1. Oljuštite krompir i isecite ga na male kockice. Stavite krompir u šerpu sa vodom, dodajte malo soli i kuvajte dok ne omekša, oko 15-20 minuta.

2. U većoj tavi zagrejte malo ulja i propržite sitno iseckani crni luk dok ne postane staklast i mekan. Dodajte crvenu mlevenu papriku, i sve dobro promešajte da se začini upiju.

3. U drugoj šerpi, skuvajte domaće rezance prema uputstvu, a zatim ih ocedite.

4. Kada je krompir skuvan, ocedite ga i dodajte u tavu sa lukom. Dobro promešajte, a zatim dodajte kuvane rezance. Sve zajedno kuvajte još nekoliko minuta, povremeno mešajući, da se svi sastojci lepo sjedine.

5. Nasuvo sa krompirom servirajte toplo, a po želji možete dodati još malo crvene paprike za dodatni šmek i dekoraciju ili ljute za malo pikantnosti.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike