aktuelno

Recept dana: Mimoza salata je luksuzan prilog koji se lako pravi, a biće prava zvezda svake praznične trpeze

07.01.2025

07:51

0

Autor: A. M.

Sa njom nema greške

Recept dana: Mimoza salata je luksuzan prilog koji se lako pravi, a biće prava zvezda svake praznične trpeze
Copyright Profimedia

Božić je pravo vreme da zablistate u kuhinji i pripremite jela koja ne samo da mame mirisima, već i očaravaju svojim izgledom.

Jedan od nezaobilaznih favorita na svakoj trpezi je svakako mimoza salata - slojevita, kremasta i izuzetno ukusna kombinacija sastojaka koja će osvojiti srca vaših gostiju.

Bilo da je poslužite kao lagano predjelo ili kao ukusan prilog uz pečenje, ovaj recept za mimoza salatu nikada ne izlazi iz mode i ostaje pravi hit tokom božićnih i novogodišnjih proslava.

Spremite se da oduševite svoju porodicu i prijatelje ovim jednostavnim, ali fantastičnim mimoza receptom koji ujedno donosi i dašak tradicije i savremenosti.

Recept dana: Mimoza salata je luksuzan prilog koji se lako pravi, a biće prava zvezda svake praznične trpezePexels
 

Vreme pripreme:

  • 50 minuta

Sastojci:

  • 4 kuvana jaja
  • 300 g pilećih prsa (ili barene piletine)
  • 200 g kisele pavlake
  • 200 g majoneza
  • 2 krompira
  • So i biber po ukusu
  • 50 g rendanog sira (po želji, za dekoraciju)
Recept dana: Mimoza salata je luksuzan prilog koji se lako pravi, a biće prava zvezda svake praznične trpezePrintscreen/YouTube
 

Priprema:

1. Krompir skuvajte u ljusci, a jaja skuvajte 10 minuta dok ne postanu tvrdo kuvana. Ostavite da se ohlade.

2. Pileće meso ili salamu iseckajte na male kockice. U posebnoj posudi pomešajte majonez i kiselu pavlaku.

3. U plitku činiju stavite piletinu ili salamu i ravnomerno je rasporedite kao prvi sloj.

4.Iseckajte ili narendajte kuvani krompir na kockice i rasporedite ga preko piletine. Lagano posolite i stavite malo mešavine majoneza i pavlake.

5. Iseckajte kuvana jaja na sitne komade ili ih narendajte i rasporedite ih preko krompira. Ovaj sloj obavezno dobro prelijte pavlakom i majonezom, kako bi salata bila kremasta.

6. Ponovo prelijte majonezom i pavlakom.

7. Na kraju, salatu pospite rendanim sirom.

8. Ostavite salatu u frižideru nekoliko sati pre serviranja, kako bi svi sastojci lepo upili ukuse i salata postala još ukusnija.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike