
Recept dana: Mesne rolnice sa slaninicom - sočni, hrskavi i neodoljivi zalogajčići biće kruna vaše novogodišnje trpeze
Niko neće ostati ravnodušan

Za novogodišnje praznike, svi želimo da impresioniramo svoje goste ne samo dekoracijama i atmosferom, već i savršenim jelima koja će ostaviti snažan utisak.
Ako tražite nešto što je ukusno, elegantano, ali i jednostavan za pripremu, mesne rolnice sa slaninicom su savršen izbor.
Ovaj recept je pravo savršenstvo kada želite da kombinujete bogatstvo ukusa sa prazničnom tradicijom.
Sočne rolnice sa mesom, začinjene svežim peršunom i nanom, a obavijene slaninom, donose savršenu ravnotežu između sočnosti i hrskavosti.
Dodajte dašak luksuza vašem novogodišnjem stolu i obradujte sve prisutne ovim neodoljivim zalogajčićima.
Profimedia
Vreme pripreme:
- 1 sat
Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa (govedina)
- 1 manji crveni luk
- šaka sveže peršuna
- šaka sveže nane
- 1 jaje
- ¾ kašičice soli
- malo bibera
- 16 parčića slanine (oko 150 g)
- 1 kašika maslaca

Priprema:
1. Stavite mleveno meso u veliku posudu.
2. Sitno iseckajte crveni luk, peršun i nanu, pa ih dodajte u meso zajedno sa jajetom. Posolite i pobiberite po ukusu.
3. Dobro izmešajte sve sastojke i zamesite masu dok ne postane kompaktna i više ne lepi za ruke.
4. Podelite smesu na osam delova i oblikujte rolnice od po 10 cm dužine.
5. Svaku rolnicu obavijete sa po dve kriške slanine.
6. U velikom tiganju zagrejte maslac i blago pritisnite rolnice kako bi se slanina pričvrstila uz meso.
7. Pržite ih sa svih strana oko 5 minuta dok ne dobiju lepu, zlatnu boju.
8. Nakon toga, izvadite ih iz tiganja i poslužite.
Ove mesne rolnice savršeno se slažu uz priloge poput pire krompira ili povrća, a takođe su odlične kao kanape ili glavno jelo za posebne prilike.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari