
Recept dana: Posni tart sa čokoladom i malinama - slatki raj bez griže savesti
Dopašće se i onima koji su najskeptičniji

Zamislite desert koji je toliko bogat i kremast da se topi u ustima, a pritom je zdrav i postan.
Ako volite savršenu harmoniju čokolade i osvežavajućih malina, ovaj tart će postati vaša nova omiljena poslastica.
Hrskava korica od orašastih plodova, raskošan čokoladni fil i sočne maline stvaraju kombinaciju koja osvaja već na prvi zalogaj.
Ne samo da je prelep za oko, već je i jednostavan za pripremu - idealan za posebne prilike ili trenutke kada želite da impresionirate drage ljude.

Vreme pripreme:
30 minuta (+3 sata za hlađenje)
Sastojci:
Za koricu:
- 200 g badema ili lešnika
- 150 g urmi (bez koštica)
- 2 kašike kakao praha
- 2 kašike kokosovog ulja (istopljenog)
Za čokoladni fil:
- 200 g indijskog oraha (potopiti u vodi 4-6 sati)
- 100 g tamne čokolade (veganske)
- 2 kašike kakao praha
- 4 kašike javorovog sirupa ili agave
- 100 ml kokosovog mleka
Za dekoraciju:
- Sveže maline
- Rendana tamna čokolada

Priprema:
1. U blenderu ili secku pomešajte bademe, urme, kakao i kokosovo ulje dok ne dobijete lepljivu smesu.
2. Utisnite smesu u kalup za tart (20-22 cm) i stavite u frižider da se stegne.
3. U blenderu pomešajte natopljeni indijski orah, istopljenu čokoladu, kakao prah, javorov sirup i kokosovo mleko dok ne dobijete glatki fil.
4. Poređajte malo svežih malina preko korice, pa izlijte fil preko i vratite u frižider na 2-3 sata, dok se ne stegne.
5. Pre služenja, tart ukrasite sa još malina i rendanom čokoladom.
6. Tart se može čuvati u frižideru do pet dana.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari