aktuelno

Recept dana: Taljatele sa šampinjonima i krem sirom - idealne za dane kada nemate puno vremena

02.02.2025

07:49

0

Autor: A. M.

Gotove su za samo 15 minuta

Recept dana: Taljatele sa šampinjonima i krem sirom - idealne za dane kada nemate puno vremena
Copyright Freepik

Ako ste u potrazi za receptom koji kombinuje jednostavnost, bogatstvo ukusa i brzu priprema, taljatele sa gljivama u kremastom sosu je upravo ono što vam treba. 

Uz samo nekoliko sastojaka, možete pripremiti ukusan obrok koji će vas osvojiti već pri prvom zalogaju.

Sos sa krem sirom, aromatična majčina dušica i savršeno pržene gljive stvaraju savršen spoj, a taljatele upijaju svaki deo tog ukusa.

Idealno za večeru koja će oduševiti celu porodicu ili kao brz obrok za uživanje nakon napornog dana. Probajte i nećete želeti da prestanete da ih jedete!

Recept dana: Taljatele sa šampinjonima i krem sirom - idealne za dane kada nemate puno vremenaProfimedia
 

Vreme pripreme:

  • 15 minuta

Sastojci:

  • 200 g taljatela
  • 200 g šampinjona, isečenih na tanke listiće
  • 100 g krem sira
  • 120 ml pileće supe
  • 20g sveže rendanog parmezana
  • 2 kašike putera
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1/2 kašičice majčine dušice
  • So i crni biber, po ukusu
Recept dana: Taljatele sa šampinjonima i krem sirom - idealne za dane kada nemate puno vremenaPixabay
 

Priprema:

1. U velikom tiganju, na srednje jakoj vatri, otopite dve kašike putera. Dodajte gljive i dobro ih promešajte. Pokušajte da ih rasporedite ravnomerno, tako da svi listići dođu kontakt sa tiganjem i ostavite ih da prže dok ne postanu zlatne sa donje strane.

2. U međuvremenu, stavite pastu u ključalu, posoljenu vodu i kuvajte je dok ne postane al dente. Nemojte cediti vodu.

3. Okrenite šampinjone i ostavite ih da se prže dok ne postanu zlatne i sa druge strane. Zatim ih začinite sa malo soli i bibera. Premestite ih na ivicu tiganja, a u sredinu stavite beli luk. Pržite ga oko minut, dok ne počne da dobija boju, a zatim dodajte pileću supu. Ostavite da krčka dok supa ne ispari.

4. Smanjite temperaturu i dodajte krem sir. Mešajte dok se potpuno ne sjedini, a zatim dodajte majčinu dušicu. Prebacite skuvanu pastu direktno iz posude u tiganj i dobro je promešajte sa preostalim sastojcima.

5. Pospite parmezanom i nastavite da mešate dok sos ne postane gušći i obavije svu pastu. Ako je sos previše gust, dodajte malo preostale vode od paste i mešajte dok ne postignete željenu gustinu.

6. Ako slučajno dodate previše vode, nastavite sa mešanjem na niskoj vatri dok se sos ponovo ne zgusne.

7. Poslužite i uživajte.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike