
Pretvorite komad mesa u kulinarsko remek-delo - tajna je u pravom izboru začina
Pronađite svoju savršenu mešavinu za svako jelo s mesom

Pravilno začinjeno meso može pretvoriti obično jelo u gastronomski doživljaj.
Međutim, nije svaki začin dobar za svaku vrstu mesa - neki se bolje slažu sa piletinom, dok drugi ističu aromu crvenog mesa.
Ako želite da vaša jela budu sočna, mirisna i puna ukusa, važno je da znate kako da pravilno koristite začine.
Profimedia
1. Začini za piletinu - kako postići sočnost i bogat ukus
Piletina je lagano meso koje odlično upija začine, ali zahteva pažljiv odabir kombinacija. Najbolji začini za piletinu su:
- Beli luk i crni biber – osnova za klasičan, bogat ukus
- Origano i bosiljak – dodaju aromatičnu notu, posebno u mediteranskim jelima
- Dimljena paprika i kari – daju piletini toplu, pikantnu aromu
- Majčina dušica i ruzmarin – odlični za pečenje u rerni ili na roštilju

2. Najbolji začini za svinjetinu - bogatstvo ukusa i aroma
Svinjetina ima jači ukus od piletine i dobro se slaže sa začinima koji dodaju dubinu i kompleksnost:
- Kim i korijander – savršeni za jela sa roštilja i pečenja
- Beli luk u prahu i suvi bosiljak – za pun, aromatičan ukus
- Med, senf i dimljena paprika – za glazirane i marinirane odreske
- Cimet i karanfilić – iznenađujuće dobri za svinjetinu u kombinaciji sa slatkim umacima

3. Kako začiniti govedinu i junetinu - meso puno karaktera
Crveno meso zahteva jake začine koji ističu njegov bogat ukus:
- Crni biber i morska so – klasična kombinacija koja nikada ne greši
- Senf u prahu i majčina dušica – poboljšavaju prirodnu sočnost mesa
- Lovorov list i muskatni oraščić – odlični za duga kuvanja i gulaše
- Dimljena paprika i suvi peršun – savršeni za meso sa roštilja

4. Jagnjetina - začini koji savršeno upotpunjuju njen specifičan ukus
Jagnjetina ima karakterističan ukus koji se najbolje slaže sa biljnim i začinskim notama:
- Ruzmarin i beli luk – nezaobilazna kombinacija za pečenje
- Kumin i nana – odlični za bliskoistočne specijalitete
- Timijan i origano – donose svežinu i aromatičnost
- Cimet i crvena paprika – savršeni za jagnjeće gulaše i variva

5. Kako izvući maksimum ukusa
- Koristite suve i sveže začine u kombinaciji – sveži dodaju aromu, dok suvi jačinu ukusa
- Ne preterujte sa solju – ona treba da istakne ukus mesa, a ne da ga preuzme
- Marinade su ključ sočnog mesa – kombinujte začine sa uljem, limunom ili jogurtom za najbolji rezultat
- Dodajte začine u pravo vreme – začini poput belog luka gube aromu kada se predugo kuvaju, dok suvi začini zahtevaju više vremena da oslobode ukuse.

BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari