aktuelno

Recept dana: Čupavci sa belom čokoladom, drugačija verzija koja će u potpunosti zaseniti klasične

03.03.2025

07:44

0

Autor: A. M.

Svi će vam tražiti recept

Recept dana: Čupavci sa belom čokoladom, drugačija verzija koja će u potpunosti zaseniti klasične
Copyright Printscreen/YouTube/The Gardening Foodie

Ako ste mislili da klasični čupavci ne mogu biti bolji, spremite se za iznenađenje!

Ovi beli čupavci su savršen spoj nežnog biskvita, kremastog preliva od bele čokolade i mirisnog kokosa.

Zaboravite na klasične čokoladne verzije - bela čokolada donosi laganu i raskošnu aromu koja podiže ovaj desert na potpuno novi nivo. Najbolji deo?

Iako izgledaju kao da su stigli iz najbolje poslastičarnice, priprema je toliko jednostavna da ćete ih praviti za svaku priliku - rođendane, slavlja, ili jednostavno kad poželite nešto slatko i posebno.

Ovi beli čupavci su kao stvoreni za sve ljubitelje kremastih i laganih kolača, a njihov božanstveni ukus učiniće da nestanu sa tanjira brže nego što mislite. 

Recept dana: Čupavci sa belom čokoladom, drugačija verzija koja će u potpunosti zaseniti klasičnePrintscreen/YouTube/The Gardening Foodie
 

Vreme pripreme:

  • Sat i 15 minuta

Sastojci:

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 ml mleka
  • 200 ml ulja
  • 300 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer

Za beli čokoladni preliv:

  • 200 g bele čokolade
  • 150 ml mleka
  • 50 g margarina ili maslaca

Za posipanje:

  • 200 g kokosa
Recept dana: Čupavci sa belom čokoladom, drugačija verzija koja će u potpunosti zaseniti klasičnePrintscreen/YouTube/The Gardening Foodie
 

Priprema:

1. Uključite rernu da se zagreje na 180°C.

2. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte ulje i mleko, pa kratko promešajte.

3. Zatim postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano mešajte dok ne dobijete glatko testo.

4. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite biskvit 20–25 minuta, dok lepo ne porumeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi.

5. U šerpi na laganoj vatri zagrejte mleko, margarin i komadiće bele čokolade. Mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi i smesa postane glatka. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo prohladi (ali ne previše, da ne bi postala pregusta).

6. Ohlađen biskvit isecite na kocke jednake veličine. Svaku kocku pomoću viljuške umočite u beli čokoladni preliv, pa odmah uvaljajte u kokos.

7. Ređajte čupavce na tacnu i ostavite ih u frižideru najmanje dva sata da se stegnu i upiju preliv.

8. Izvadite čupavce iz frižidera i poslužite uz šolju kafe, mleka ili omiljenog čaja.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike