
Recept dana: Lagana i kremasta riblja pašteta idealna je za dane vaskršnjeg posta - spremna za 15 minuta
Posna ishrana ne mora biti dosadna

U vreme vaskršnjeg posta, kada se mnogi odriču mesa i mlečnih proizvoda, inspiracija za ukusne i posne obroke često je preko potrebna.
Iako se čini da su mogućnosti ograničene, posna kuhinja može biti i te kako bogata i raznovrsna.
Ako ste u potrazi za laganim, ali hranljivim jelom koje će oduševiti vašu porodicu i goste, posna riblja pašteta je pravi izbor.
Bilo da je poslužite uz svež ili prepečen hleb ili kao nadev za tortilje, ova pašteta će se sigurno naći na vrhu liste vaših omiljenih posnih jela.
Priprema je brza i laka, a rezultat je kremasta i bogata pašteta sa nežnim ukusom ribe i aromatičnim začinima.
Printscreen/YouTube
Vreme pripreme:
- 15 minuta
Sastojci:
- 200 g posne dimljene ribe (skuša, losos ili tunjevina u sopstvenom soku)
- 2 čena belog luka
- 1 srednji crveni luk
- 2-3 kisela krastavčića
- 3 kašike posnog majoneza
- 1 kašika maslinovog ulja
- Sok od pola limuna
- So i biber po ukusu
- Svež peršun za dekoraciju

Priprema:
1. Ako koristite dimljenu ribu, očistite je od kože i kostiju. Ako koristite tunjevinu iz konzerve, dobro je ocedite.
2. Iseckajte crveni luk, beli luk i kisele krastavčiće na sitne komadiće.
3. U blenderu pomešajte ribu, seckani luk, beli luk, kisele krastavčiće, posni majonez i maslinovo ulje. Blendajte dok smesa ne postane kremasta i glatka.
4. Dodajte so, biber i sok od limuna. Kratko blendajte da se svi sastojci sjedine.
5. Prebacite paštetu u činiju, pospite seckanim svežim peršunom i po želji.
6. Ostavite paštetu u frižideru najmanje 30 minuta pre serviranja kako bi se ukusi proželi.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari