aktuelno

Recept dana: Svinjski vrat sa povrćem - sočan, aromatičan i toliko mek da se raspada pod viljuškom

06.03.2025

07:49

0

Autor: A. M.

Ne treba vam sač, samo rerna i malo strpljenja

Recept dana: Svinjski vrat sa povrćem - sočan, aromatičan i toliko mek da se raspada pod viljuškom
Copyright Printscreen/YouTube

Ako želite da pripremite ručak zbog kog će se svi okupiti za stolom pre nego što izgovorite "gotovo", onda je svinjski vrat sa povrćem pravi izbor. 

Zamislite ovo: dok se meso lagano peče u rerni, vaša kuhinja se puni mirisima pečenog krompira i začina koji bude apetit.

Meso, sočno i mekano, prosto se topi u ustima, a povrće upija sve bogate sokove, stvarajući ukusnu harmoniju na tanjiru.

Ovaj recept je kao stvoren za one koji žele da impresioniraju goste bez previše muke – dovoljno jednostavan za pripremu, a toliko raskošan da će svi misliti da ste proveli sate u kuhinji.

Uz nekoliko trikova za savršeno pečenje i tajnu mešavinu začina, ovo jelo će postati vaš novi omiljeni klasik.

Recept dana: Svinjski vrat sa povrćem - sočan, aromatičan i toliko mek da se raspada pod viljuškomPrintscreen/YouTube
 

Vreme pripreme:

  • 2 sata

Sastojci:

  • 800 g svinjskog vrata (u šniclama)
  • 4 krompira (srednje veličine)
  • 2 crvene paprike
  • 2 crvena luka
  • 3 čena belog luka
  • 100 ml belog vina
  • 200 ml bujona (pilećeg ili povrtnog)
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 kašičica slatke paprike
  • So i biber po ukusu
Recept dana: Svinjski vrat sa povrćem - sočan, aromatičan i toliko mek da se raspada pod viljuškomPrintscreen/YouTube
 

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

2.  Komade mesa sa obe strane začinite mešavinom soli, bibera, origana i slatke paprike. Krompir oljuštite i krupnije isecite, papriku na trakice, a crni i beli luk na krupnije režnjeve. 

3. Nauljite pleh za pečenje, poređajte povrće, pospite ga sa malo soli i bibera, majčinom dušicom i alevom paprikom, a preko stavite već začinjeni svinjski vrat.

4. Prelijte sve belim vinom i bujonom. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom.

5. Pecite pokriveno oko sat vremena. Nakon toga, skinite foliju i pecite još 20 do 30 minuta na 200 stepeni dok meso i povrće ne dobiju zlatnu boju. Tokom pečenja, povremeno prelijte meso sokom iz pleha.

6. Izvadite iz rerne, pokrijte folijom i ostavite da odmori 10 minuta pre sečenja. Poslužite toplo uz zelenu salatu.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike