
Recept dana: Svinjski vrat sa povrćem - sočan, aromatičan i toliko mek da se raspada pod viljuškom
Ne treba vam sač, samo rerna i malo strpljenja

Ako želite da pripremite ručak zbog kog će se svi okupiti za stolom pre nego što izgovorite "gotovo", onda je svinjski vrat sa povrćem pravi izbor.
Zamislite ovo: dok se meso lagano peče u rerni, vaša kuhinja se puni mirisima pečenog krompira i začina koji bude apetit.
Meso, sočno i mekano, prosto se topi u ustima, a povrće upija sve bogate sokove, stvarajući ukusnu harmoniju na tanjiru.
Ovaj recept je kao stvoren za one koji žele da impresioniraju goste bez previše muke – dovoljno jednostavan za pripremu, a toliko raskošan da će svi misliti da ste proveli sate u kuhinji.
Uz nekoliko trikova za savršeno pečenje i tajnu mešavinu začina, ovo jelo će postati vaš novi omiljeni klasik.
Printscreen/YouTube
Vreme pripreme:
- 2 sata
Sastojci:
- 800 g svinjskog vrata (u šniclama)
- 4 krompira (srednje veličine)
- 2 crvene paprike
- 2 crvena luka
- 3 čena belog luka
- 100 ml belog vina
- 200 ml bujona (pilećeg ili povrtnog)
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica slatke paprike
- So i biber po ukusu

Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
2. Komade mesa sa obe strane začinite mešavinom soli, bibera, origana i slatke paprike. Krompir oljuštite i krupnije isecite, papriku na trakice, a crni i beli luk na krupnije režnjeve.
3. Nauljite pleh za pečenje, poređajte povrće, pospite ga sa malo soli i bibera, majčinom dušicom i alevom paprikom, a preko stavite već začinjeni svinjski vrat.
4. Prelijte sve belim vinom i bujonom. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom.
5. Pecite pokriveno oko sat vremena. Nakon toga, skinite foliju i pecite još 20 do 30 minuta na 200 stepeni dok meso i povrće ne dobiju zlatnu boju. Tokom pečenja, povremeno prelijte meso sokom iz pleha.
6. Izvadite iz rerne, pokrijte folijom i ostavite da odmori 10 minuta pre sečenja. Poslužite toplo uz zelenu salatu.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari