
Tajna savršeno mekanog putera: Ova metoda će vam promeniti način pripreme kolača
I to bez mikrotalasne

Svaki ljubitelj pečenja zna koliko je važno koristiti omekšali puter prilikom pripreme kolača i keksa. Ako je previše hladan, teško se sjedini sa ostalim sastojcima i može narušiti teksturu testa.
Ipak, ako ste zaboravili da izvadite puter iz frižidera na vreme, ne brinite - postoji nekoliko jednostavnih trikova kako da ga brzo omekšate bez topljenja.

Metod sa oklagijom - najbrži način za savršeno omekšavanje
- Isecite puter na male kockice - Manji komadi brže omekšavaju jer imaju veću površinu izloženu sobnoj temperaturi.

- Stavite ga između dva lista papira za pečenje - Ovo će sprečiti lepljenje za radnu površinu i omogućiti ravnomerno omekšavanje.
- Lagano pređite oklagijom preko putera - Pritisnite ga i tanje razvučete kako biste ubrzali proces omekšavanja. Ako je potrebno, ponovite postupak nekoliko puta dok ne dobijete željenu teksturu.
- Ostavite ga da odstoji na sobnoj temperaturi minut-dva - Nakon što ste ga istanjili, puter će veoma brzo omekšati i biti spreman za upotrebu.

Dodatni trikovi za brzo omekšavanje putera
- Korišćenje rendeta - Ako vam je potrebno da puter omekša još brže, narendajte ga na krupno rende. Komadići će odmah početi da se zagrevaju i lako će se sjediniti sa ostalim sastojcima.
- Metod sa toplom čašom - Uzmite staklenu čašu ili činiju, napunite je vrućom vodom i ostavite da se zagreje. Nakon nekoliko sekundi, izlijte vodu i poklopite puter zagrejanom čašom. Toplota će ga omekšati za samo nekoliko minuta.

BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari